Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι σημαντικότερες ειδήσεις από τις οικονομικές και πολίτικες εφημερίδες σήμερα 4/12 .

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ποτάμι με… κουκούλα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «υπερασπίζεται την άποψη ότι στη Μάχη της Κρήτης «βάναυσες και βάρβαρες πρακτικές δεν χρησιμοποίησαν μόνο οι μονάδες εισβολής αλλά και οι άτακτοι ντόπιοι που έλαβαν τα όπλα εναντίον τους»

ΕΘΝΟΣ: «Ανατροπές σε 8 φόρους στα ακίνητα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «αυτόματες αναπροσαρμογές σε οκτώ φόρους στα ακίνητα φέρνουν οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες μέσα στο 2016. Πρόκειται για τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών, τα τεκμήρια διαβίωσης, τα ενοίκια, τον ΦΠΑ και το ΤΑΠ, καθώς και τον φόρο υπεραξίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η ΕΕ σφραγίζει τα ελληνικά σύνορα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «παιχνίδι ευθυνών από την κυβέρνηση που πανικόβλητη προσπαθεί να βρει τρόπο αντίδρασης. Συνοριοφύλακες της Frontex θα αναπτυχθούν στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο. Δράμα στην Ειδομένη για χιλιάδες μετανάστες. Σοβαρά επεισόδια και ένας νεκρός από ηλεκτροπληξία».

ΕΣΤΙΑ: «Τι σημαίνει Ελλάς εκτός Σένγκεν»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «Η ΕΝΟΤΗΣ της Ευρώπης στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Ο ένας είναι η ζώνη του ευρώ. Δημοσιονομική και νομισματική. Ο άλλος είναι η ζώνη Σένγκεν. Ενωσιακή, εμπορική και υψηλού επιπέδου ασφαλείας».

Η ΑΥΓΗ: «Δέσμευση για προστασία των συντάξεων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «τη ρητή διαβεβαίωση ότι η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή στο ασφαλιστικό θα προέλθει από εξορθολογισμό του συστήματος και όχι από νέες περικοπές συντάξεων παρέχει η κυβέρνηση βάζοντας τέρμα στη φημολογία και τη σεναριολογία που αναπτύσσεται για ισοπέδωση των συντάξεων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πληρώνουμε για να πληρώνονται»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι φορολογούμενοι ακριβοπλήρωσαν τη σωτηρία των τραπεζών, οι οποίες αμείβουν αδρά τα μεγαλοστελέχη τους. Η κυβέρνηση επιχείρησε να θέσει «πλαφόν» στις αμοιβές, όμως ηττήθηκε από τους δανειστές. Στη Βουλή, η συζήτηση του προϋπολογισμού επικεντρώνεται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αγώνας δρόμου για τη Σένγκεν»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μόνον υπό τις πιέσεις κρατών-μελών της ΕΕ ότι αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά το προσφυγικό, θα τεθεί θέμα αναστολής της Συνθήκης Σένγκεν, προχώρησε η κυβέρνηση, μόλις χθες, σε μία σειρά κινήσεων που όφειλε να είχε κάνει από τα μέσα Οκτωβρίου».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Οργάνωση, επαγρύπνηση, κλιμάκωση το μήνυμα των μαζικών συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η χτεσινή πανελλαδική πανεργατική απεργία, η δεύτερη μέσα σε 20 περίπου μέρες, και τα μαζικά απεργιακά συλλαλητήρια που οργάνωσε το ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις έδωσαν την καλύτερη απάντηση στα κελεύσματα της κυβέρνησης για συναίνεση, με τα οποία προσπαθεί να σύρει το κίνημα σε συνθηκολόγηση και συμβιβασμό με τα αντιλαϊκά-αντιασφαλιστικά μέτρα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Δεν ήμουν στην Αφρική ήμουν στην Ελλάδα…»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η επιστολή που απηύθυνε στο Κολέγιο των Επιτρόπων πριν από λίγες ημέρες ο λιθουανός επίτροπος Βιτένις Αντιουκάιτις, στην οποία περιέγραφε με δημοσιογραφικό ύφος όσα είδε σχετικά με την καταγραφή προσφύγων και μεταναστών κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο στις 19 Νοεμβρίου, έδωσε όπλα στις κυβερνήσεις που επιδιώκουν να αποβάλουν τη χώρα μας από τη Σένγκεν».

KONTRA NEWS: «Τι θα τρώνε που θα κοιμούνται 2 εκατομμύρια μετανάστες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «Οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά τινάζουν στον αέρα τη συνθήκη Σένγκεν για την ελεύθερη μετακίνηση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία Ένωση στην ουσία καταργείται, γιατί πάνω στα ανοιχτά σύνορα δημιουργήθηκε, στην προσπάθειά τους να εγκλωβίσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα και την Ιταλία».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Νέες αντικειμενικές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου το πόρισμα για τις νέες τιμές στην Περιφέρεια Αττικής. Η αντικειμενική αξία πολλών ακινήτων είναι ως 80% υψηλότερη από την εμπορική. Οι Έλληνες δίνουν έως και 50% του εισοδήματος για στέγαση».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Μαξιλάρι» 4 δις. στις τράπεζες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «Θέμα διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς αποτελεί η χρήση του ποσού των 19 δισ. ευρώ που περίσσεψε από τα 25 δισ. τα οποία είχαν δεσμευτεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

www.dikaiologitika.gr