Oι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη (19.11.15)

Oι εφημερίδες σήμερα Πέμπτη (19.11.15)
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τζαμί στην Αθήνα, Τούρκοι στο Αιγαίο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τέμενος στην Αθήνα και "τεχνικές περιπολίες" στο Αιγαίο παρέα με Τούρκους συμφώνησε μεταξύ άλλων στις συζητήσεις που είχε στην Τουρκία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ένα ταξίδι με αποτελέσματα που παραπέμπουν σε... ιμάμ μπαϊλντί!".

ΕΘΝΟΣ: "10 κατηγορίες που καίει το Ασφαλιστικό".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αντιμέτωποι με σημαντικές ανατροπές βρίσκονται 10 κατηγορίες ασφαλισμένων από τις ήδη ψηφισθείσες ή προωθούμενες ρυθμίσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επίσκεψη με... γκρίζες ζώνες". "Μειώσεις συντάξεων 5% έως 20% μέσω "επανυπολογισμού".

Η εφημερίδα γράφει ότι "φουλ "επίθεση" από Νταβούτογλου που... προανήγγειλε κοινές περιπολίες Ακτοφυλακής και μίλησε για "αμοιβαιότητα" παραβιάσεων στο Αιγαίο". "Βασική σύνταξη 384 ευρώ για όλους τους συνταξιούχους και "ψαλίδι" με βάση τα έτη ασφάλισης και την ηλικία εξόδου".

Η ΑΥΓΗ: «Οι ευρωπαϊκές αξίες ισχυρότερες του τρόμου»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη γαλλική πρωτεύουσα με δύο νεκρούς και ανατίναξη καμικάζι. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι είναι νεκρός ο εγκέφαλος των επιθέσεων της Παρασκευής. Ολάντ: Να μην υποκύψουμε στον φόβο και την υστερία. Τσίπρας: Οι τρομοκράτες θα νικήσουν μόνο αν η Ευρώπη φύγει από τις αξίες και τις αρχές της».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Βάζουν νερό στο κρασί τους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "παράθυρο για αλλαγές τον ειδικό φόρο για το κρασί, μέχρι και για την απόσυρση του μέτρου από το πολονομοσχέδιο, άφησε χθες η κυβέρνηση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Το κρασί έφερε σύγχυση»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «σε πολιτικά επώδυνη αναδίπλωση και αλλαγή της διάταξης για την επιβολή φόρου στον οίνο υποχρεούται η κυβέρνηση, καθώς από τη χθεσινή συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προέκυψε ότι το επίμαχο άρθρο στο νομοσχέδιο δεν τυγχάνει στοιχειώδους στήριξης ούτε από τους βουλευτές της δικομματικής».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κλιμακώνουν με πλειστηριασμούς και νέα φοροεπιδρομή!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «το νέο πολυνομοσχέδιο προαπαιτούμενων, που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κατεπείγουσα διαδικασία, ανοίγει το δρόμο για πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή στις λαϊκές οικογένειες».

ΤΑ ΝΕΑ: "Χημικά χύμα και κρασί με χαράτσι...".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέσα στη νύχτα επανεξέταξε η κυβέρνηση τον φόρο στο κρασί μετά τις αντιδράσεις, αλλά λίγες ώρες νωρίτερα η Αστυνομία είχε πνίξει στα χημικά το Σύνταγμα".

Kontranews: "Σταματάει τη λιτότητα στην Ευρώπη ο Γάλλος Πρόεδρος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ηγετικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ενωση απέκτησε πλέον η Γαλλία μετά τον πόλεμο που έχει αναλάβει κατά του ισλαμικού κράτους".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ευρώπη φρούριο Ελλάδα φυλακή".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μόνη η χώρα μας απέναντι στην Τουρκία στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Αποκάλυψη: Από την Ελλάδα πέρασε ο όγδοος μακελάρης του Παρισιού!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Νέο τραπεζικό τοπίο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: « ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την Eurobank, ενώ προχωρούν οι αντίστοιχες για την Alpha Bank, που αναμένεται να κάνει pricing αύριο. Στην τελική ευθεία κινείται τόσο το book building της Τράπεζας Πειραιώς, όσο και το αντίστοιχο της Εθνικής Τράπεζας».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ο νέος οδικός χάρτης για τα "κόκκινα" δάνεια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "θεαματικές ανατροπές στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας επέρχονται με την ψήφιση το βράδυ της νέας νομοθετικής ρύθμισης, ενώ ακόμη και για τα πλέον οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά επέρχεται μεσοπρόθεσμα το τέλος της όποιας προσπάθειας".

Αξιολόγηση