Τα ΜΜΕ συμμετέχουν στην απεργία στις 12 Νοεμβρίου

Τα ΜΜΕ συμμετέχουν στην απεργία στις 12 Νοεμβρίου
«Έναυσμα κινητοποιήσεων η πανελλαδική συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία της 12ης Νοεμβρίου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η πανελλήνια ομοσπονδία ενώσεων συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και κάνει γνωστό ότι με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων της χώρας στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015.

Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία αναφέρει ότι: «Η απεργία, από τις 06.00 της Πέμπτης 12/11 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13/11, κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας, καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου.

Από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίσουν τα ίδια τα Μέσα.

Η συμμετοχή μας στην απεργία αποτελεί το έναυσμα κινητοποιήσεων διαρκείας του κλάδου για τη διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων μας, με ιδιαίτερη έμφαση στο μέλλον των ασφαλιστικών μας Ταμείων και την προάσπιση των πόρων τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ