Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση στο ΕΚΠΑ

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση στο ΕΚΠΑ
Ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών της ομάδας εξωτερικών αξιολογητών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), παρά τις αντιδράσεις από φοιτητικές παρατάξεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, «με σύνεση, ψυχραιμία και εφαρμογή εναλλακτικών λύσεων επιτεύχθηκε σειρά επαφών των αξιολογητών με τη διοίκηση του Ιδρύματος και επιμέρους Σχολών και Τμημάτων, διδάσκοντες, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, αποφοίτους και κοινωνικούς εταίρους του ΕΚΠΑ», καθώς «οι προσπάθειες ομάδων φοιτητών, που αδυνατούν να καταλάβουν τη χρησιμότητα αυτής της διαδικασίας, να παρεμποδίσουν το έργο των αξιολογητών σε διάφορες φάσεις, απέτυχαν να το ματαιώσουν».

Βάσει των στοιχείων που συνέλεξαν οι αξιολογητές, θα συνταχθεί έκθεση, η οποία θα κατατεθεί στην ΑΔΙΠ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω έκθεση αποτελεί προϋπόθεση για τη δυνατότητα συμμετοχής του πανεπιστημίου σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα.