Επιστρέφει από τις 28 Οκτωβρίου η δημοτική αστυνομία

Επιστρέφει από τις 28 Οκτωβρίου η δημοτική αστυνομία
Επιστρέφουν στους δρόμους της Αθήνας μετά από δύο χρόνια απουσίας, οι άνδρες και οι γυναίκες της δημοτικής αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, από σήμερα τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας θα ενημερώσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας για την επίσημη επαναδραστηριοποίησή της στις 26 Οκτωβίου, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό, στο οποίο περιγράφεται ο κύριος στόχος της υπηρεσίας που θα είναι η διαφύλαξη της προστασίας του δημοσίου χώρου.

Μέσω του εν λόγω φυλλαδίου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας Αντώνης Καφετζόπουλος ζητούν τη συνεργασία των πολιτών για να αποκτήσει η Αθήνα ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο.

Τονίζουν ότι ο ρόλος της δημοτικής αστυνομίας δεν θα είναι η επιβάρυνση της καθημερινότητας των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, όμως σε περιπτώσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς θα επιδεικνύεται ανάλογη αυστηρότητα εκ μέρους της υπηρεσίας.

Η ενημερωτική καμπάνια θα διαρκέσει έως τις 25 Οκτωβρίου, ενώ από την επομένη οι δημοτικοί αστυνομικοί θα βεβαιώνουν κανονικά όλες τις παραβάσεις των οποίων ο έλεγχος προβλέπεται από τις αρμοδιότητές τους και θα επιβάλλουν τα αντίστοιχα πρόστιμα και κυρώσεις.

Αξιολόγηση