Α. Μέρκελ: «Σημείο καμπής» για τη γερμανική πολιτική η προσφυγική κρίση

Α. Μέρκελ: «Σημείο καμπής» για τη γερμανική πολιτική η προσφυγική κρίση
Ως "σημείο καμπής" για τη γερμανική πολιτική "βλέπει" η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την προσφυγική κρίση και εκτιμά ότι η Γερμανία στο τέλος θα είναι ισχυρότερη, όχι ασθενέστερη.


Η προσφυγική κρίση "θα αλλάξει σημαντικά την πολιτική μας και θα θέσει και πάλι νέες προτεραιότητες. Κάθε εποχή έχει τις δικές της απαιτήσεις. Αν σκεφτούμε τους πρόσφυγες, τότε θα παρατηρήσουμε ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία, στο Αφγανιστάν, δεν συμβαίνει πλέον κάπου μακριά, αλλά στην πόρτα μας. Και μας επηρεάζει", δήλωσε η κα. Μερκελ.

Προσέθεσε δε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να κάνει πολλά και αναφέρθηκε ειδικά στην καταπολέμηση των αιτίων της φυγής των ανθρώπων από την πατρίδα τους και στην ανάγκη να διατεθούν περισσότερα χρήματα στις περιοχές της κρίσης.

"Διότι δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα στη Γερμανία", τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος και δήλωσε αποφασισμένη να διαχειριστεί την κρίση ώστε στο τέλος η Γερμανία να είναι ισχυρότερη, όχι ασθενέστερη.

Νωρίτερα ο γενικός διευθυντής της Καγκελαρίας, Peter Altmaier, σε συνέντευξή του στην "Saarbruecker Zeitung", απέρριψε την κριτική εναντίον της καγκελαρίου και δήλωσε πεπεισμένος ότι η κα. Μερκελ διαθέτει αρκετή στήριξη ώστε να παραμείνει αδιαμφισβήτητη ως το τέλος της θητείας της.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στην κριτική που ασκούν οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), χαρακτήρισε "απολύτως φυσιολογικό" να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αξιολόγηση