ΚΕΔΕ: To κράτος χρωστά στους Δήμους πάνω από 260 εκατ. ευρώ

ΚΕΔΕ: To κράτος χρωστά στους Δήμους πάνω από 260 εκατ. ευρώ
Το οικονομικό ζήτημα που απασχολεί τους δήμους της χώρας έθεσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Γιώργος Πατούλης στο υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Αντώνη Μανιτάκη, σε συνάντηση που είχαν μεταξύ τους.

"Τα οφειλόμενα από τον προϋπολογισμό του 2015 ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 260 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους ήδη βεβαρημένους προϋπολογισμούς τους, καθώς και το θέμα της κατάργησης του φόρου ζύθου, μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου, αποστερώντας έτσι ένα σταθερό έσοδο για τα ταμεία των δήμων", δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε, επίσης και στο φλέγον ζήτημα της αποκομιδής απορριμμάτων, το οποίο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στο Δήμο Πύργου, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων.

Παραπέρα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έθεσε το ζήτημα της έγκαιρης καταβολής του εκλογικού επιδόματος στους δημοτικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Α. Μανιτάκη, για την άρση της αναστολής, λόγω των επικείμενων εκλογών, των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού σε συγκεκριμένες και επείγουσες για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών κατηγορίες.

Ενώ ζήτησε να επισπεύσει το υπουργείο τις σχετικές διαδικασίες για να μπορέσουν οι δήμοι να προχωρήσουν στην υπογραφή συμβάσεων με το προσωπικό αυτό.

Αξιολόγηση