Παρασκευόπουλος: Συναίνεση για καλύτερη δικαιοσύνη

Παρασκευόπουλος: Συναίνεση για καλύτερη δικαιοσύνη
"Με τη ρύθμιση για τους πίνακες κατάταξης των πλειστηριασμών στα προαπαιτούμενα της δανειακής σύμβασης, που δεν ήταν νομικό, αλλά πολιτικό θέμα, ήλθαμε αντιμέτωποι με τους βασικούς πολιτικούς και κοινωνικούς όρους για την πρόοδο της χώρας”, είπε ο καθηγητής της Νομικής του ΑΠΘ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, στην εκπομπή "Ανοιχτά μικρόφωνα” του "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9”.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την αισιοδοξία, η Δικαιοσύνη θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο, έστω και μεταβατικά, μέχρι να υπάρξει μία μεταρρύθμιση, τον τρόπο απόδειξης στην πρωτοβάθμια διαδικασία, ο οποίος επίσης προβλέφθηκε στα προαπαιτούμενα.

Σε ό,τι αφορά στην επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, ο κ.Παρασκευόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα του "ότι η στήριξη των πολιτικών δυνάμεων σε θέματα επιτάχυνσης της δικαιοσύνης θα υπάρξει, διότι δεν υπάρχει κάποιο κόμμα, το οποίο υπονομεύει την ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης, το κύριο πρόβλημα, είναι όντως τεχνικό”.

"Στο πεδίο της Δικαιοσύνης δυστυχώς δεν υπάρχουν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες να μπορούν να γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Αν γίνει μία νομοθετική μεταρρύθμιση, που να προβλέπει κάποιες ταχύτητες στην απονομή της Δικαιοσύνης δε θα μπορέσει να προχωρήσει, παρά μόνο αν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό. Αυτό σημαίνει στελέχωση, διορισμοί. Μπορούμε να κάνουμε τώρα; Δε μπορούμε”, είπε ο κ.Παρασκευόπουλος, ο οποίος έθεσε σε αντίστιξη το θέμα της αποσυμφόρησης των φυλακών, λέγοντας ότι ήταν "αδάπανη”.

Σε ό,τι αφορά στην αποσυμφόρηση είπε ήταν "σταθμισμένη, προσεγμένη στις λεπτομέρειες και δεν δημιούργησε γενικώς προβλήματα” και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για παραβίαση άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης, που αφορά την κακομεταχείριση και τον βασανισμό κρατουμένων.

"Οι συνθήκες κακομεταχείρισης που φθάνουν ως το βασανισμό είναι ένα πρόβλημα πολιτισμού και βαρβαρότητας” είπε, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για ότι τα Μέσα Ενημέρωσης, στην πρόσφατη υπόθεση της δολοφονίας στην Ύδρα, δε διευκρίνισαν, ότι οι φερόμενοι ως δράστες δεν είχαν αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση αυτής της ρύθμισης, αλλά άλλων που είχαν προϋπάρξει.

"Επειδή η φυλακή ούτως ή άλλως αποκοινωνικοποιεί τον άνθρωπο , πολλοί υποτροπιάζουν . Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε άραγε; Να μην απολύσουμε και να τους κρατούμε όλους ισόβια, επειδή όταν βγούνε μπορούν να υποτροπιάσουν;” είπε ο κ.Παρασεκυόπουλος, ο οποίος προσέθεσε ότι με την ρύθμιση προσπάθησε "όταν βγαίνει κάποιος από την φυλακή να μην είναι ένα αγρίμι και να υπάρχουν προϋποθέσεις να επανενταχθεί, ώστε να μην επαναλάβει την εγκληματικότητα”.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συμπερίληψης του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε ότι και αυτός από τον Τύπο το πληροφορείται.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολόγηση