Οι εφημερίδες σήμερα Δευτέρα (31.08.15)

Οι εφημερίδες σήμερα Δευτέρα (31.08.15)
Βασικός πρωτοσέλιδος τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Παγώνουν 62.000 εφάπαξ

Η εφημερίδα γράφει ότι ""παγώνει" η καταβολή των εφάπαξ λόγω αδυναμίας εύρεσης νέου τρόπου υπολογισμού. Εκτιμάται ότι βρίσκονται σε αναμονή πάνω από 62.000 εφάπαξ από όλους τους Τομείς Πρόνοιας, με το συνολικό κόστος να υπερβαίνει τα 1,4 δισ. ευρώ".

ΕΘΝΟΣ: Στοχευμένες επιχειρήσεις μετά τα γκάλοπ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με στοχευμένες επιχειρήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σχεδιάζουν να προσελκύσουν τους αναποφάσιστους, αναπροσαρμόζοντας την τακτική τους μετά τα γκάλοπ. Οξύτατη ήταν η επίθεση του Αλ. Τσίπρα κατά του Β. Μεϊμαράκη, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ επιστρατεύει τη θεωρία της "χαμένης ψήφου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βουτιά" 11,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το Μνημόνιο Τσίπρα

Η εφημερίδα γράφει ότι "Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τα ποσοστά της μετατρέποντας σε ντέρμπι τις κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου. Ενας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει την πλάτη στον Τσίπρα".

ΕΣΤΙΑ: Κυβερνητικός ευρύς συνασπισμός

Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι παραπάνω από εμφανές, από το σύνολο των δημοσκοπήσεων ότι η δημοτικότητα του κ. Τσίπρα, αλλά και το πολιτικό προφίλ της κυβερνήσεως Σύριζα-Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχουν υποστεί δυνανάλογη φθορά σε σχέση με την ολιγόμηνο άσκηση διακυβέρνησης της χώρας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Επιχείρηση τόνωσης ηθικού

Σύμφωνα με την εφημερίδα "να τονώσει τον ηθικό των μελών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο ξεκίνημα της πανελλαδικής σύσκεψης, ενώ στο τέλος της διαδικασίας έδωσε το έναυσμα για την εκλογική μάχη, με τη φράση "να δώσουμε ένα τέλος στη μελαγχολία και να μιλήσουμε για την αισιοδοξία"".

ΤΑ ΝΕΑ: Εκλογές από το μηδέν

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μια "ανοικτή" εκλογή βγάζουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις, με τη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ να έχει συρρικνωθεί αρκετά. Ετσι, Τσίπρας και Μεϊμαράκης ανεβάζουν τους τόνους με στόχο να πολώσουν το εκλογικό σώμα και να συμπιέσουν τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων. Πάντως και οι δύο δήλωσαν πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε τηλεοπτικά ντιμπέιτ".

Kontranews: Κήρυξε τον πόλεμο στη διαπλοκή και στο παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της χώρας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απαλλαγμένος από τα βαρίδια των αποστατών και τους "τρελαμένους" περιθωριακούς, ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει από σήμερα μεγάλη πορεία προς το λαό, κηρύσσοντας πανστρατιά των πατριωτικών Αριστερών και Δημοκρατικών δυνάμεων για τη μεγάλη νίκη στις εκλογές, που θα σημάνει το τέλος του παλιού χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Βουνό οι εκκρεμότητες

Η εφημερίδα τονίζει ότι "βαρύς είναι ο κατάλογος των υποχρεώσεων που - βάσει μνημονίων - πρέπει να διεκπεραιωθούν κατά τη θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης".

Αξιολόγηση