Ποια γνωστή κλινική απειλείται με αναστολή λειτουργίας

Ποια γνωστή κλινική απειλείται με αναστολή λειτουργίας
Σε αναστολή λειτουργίας για έξι μήνες προχωράει γνωστή Κλινική της Αθήνας εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες.

Ο λόγος για την κλινική «Κυανούς Σταυρός» η οποία προχωράει σε αναστολή λειτουργίας οδηγώντας στο δρόμο τους 150 περίπου εργαζόμενούς της.

Σύμφωνα με το epoli.gr, οι οφειλές προς τους εργαζόμενουςοι οποίες ξεκινούν από το 2012 σε ορισμένες περιπτώσεις, ανέρχονται στα 3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Κλινικής, Ηλία Λεγάκη, ο οποίος μίλησε το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ1, η αδυναμία πληρωμής υπαλλήλων, προμηθευτών και λοιπών υποχρεώσεων, οφείλεται κατά κύριο λόγο στις οφειλές του Δημοσίου προς αυτή, οφειλές που ξεπερνούν τα 8 ή και τα 10 εκατ. ευρώ ακόμη, και τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας - clawback κ.τ.λ.

Να σημειωθεί ότι η κλινική αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εδώ και αρκετό καιρό. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που ήθελαν τους εργαζόμενους νακαταγγέλλουν ότι τα τελευταία 5 χρόνια η εργοδοσία της κλινικής δεν κατέβαλε κανονικά της μισθοδοσία ενώ είχε διακοπεί και η πρακτική των «έναντι».

Όπως είχε καταγγείλει τότε το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων,Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων, «η κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επιδεινωθεί αφού ακόμα και τα έναντι έχουν κοπεί. Επιπρόσθετα το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται απομάκρυνση γιατρών και ασθενών, εντείνοντας την αγωνία των εργαζομένων για κλείσιμο της κλινικής και οριστικό χάσιμο των δεδουλευμένων».

Αξιολόγηση