Θύελλα αντιδράσεων από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για την αύξηση του ΦΠΑ

Θύελλα αντιδράσεων από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για την αύξηση του ΦΠΑ
Την αντίδραση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Ελλάδας προκαλεί το άρθρο που περιλαμβάνεται τελικά στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και προβλέπει την επιβολή συντελεστή ΦΠΑ 23% στις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

«Αυτό το άρθρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Είναι εκτός τόπου και χρόνου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Κουρουτός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), κάνοντας λόγο για «μεγάλη προχειρότητα» και «δραματικές επιπτώσεις στα μεσαία και μικρά ιδιωτικά σχολεία».

«Από τον Σεπτέμβριο ο χώρος μας θα έχει εκατοντάδες ανέργους. Πολλοί ιδιοκτήτες σχολείων μιλούν για λουκέτο. Η εκπαίδευση θα είναι ταξική γιατί ευνοούνται τα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία, ενώ από την αύξηση έχουν εξαιρεθεί τα σχολεία των ξένων πρεσβειών μετά από πιέσεις που άσκησαν» υποστηρίζει ο Μιχάλης Κουρουτός και συμπληρώνει «ο νέος ΦΠΑ θα προκαλέσει αυξήσεις στα δίδακτρα από 1.200-3.000 ευρώ με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα. Τι θα κάνουν; Πού θα πάνε τα παιδιά τους, τη στιγμή μάλιστα που τα δημόσια σχολεία δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρει επίσης ότι σε πρώτη φάση πρόκειται να στείλει επιστολές διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, ενώ μετά την ψήφιση της συμφωνίας θα αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ