Πρώτη η Ελλάδα στα ποσοστά ανεργίας - Δείτε τι έδειξε η έρευνα

Πρώτη η Ελλάδα στα ποσοστά ανεργίας - Δείτε τι έδειξε η έρευνα
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, πάνω 4,7 εκατομμύρια νέοι Ευρωπαίοι (κάτω των 25) παρέμειναν εκτός αγοράς εργασίας κατά το μήνα Ιούνιο.

Από αυτούς, τα 3,2 εκατομμύρια είναι πολίτες της Ευρωζώνη. Σε μια ακόμη πιο ειδική ανάλυση καταδεικνύεται πως το πρόβλημα είναι έντονο και κοινωνικά απορυθμιστικό για τις χώρες του Νότου που υφίστανται το μεγαλύτερο «κύμα» της ανεργίας.

H Εurostat εκτιμάει ότι συνολικά 23,3 εκατομμύρια Ευρωπαίοι βρέθηκαν εκτός εργασίας – από αυτά, τα 17,8 εκατομμύρια είναι πολίτες χωρών της Ευρωζώνης.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζονται η Γερμανία (μόλις 4,7%) και ακολουθεί η Τσεχία (4,9%). Τα υψηλότερα ποσοστά, όπως ήταν αναμενόμενο, ανήκουν στην Ελλάδα (25,6%) και ακολουθεί η Ισπανία (22,5%). Για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις, για το ίδιο χρονικό διάστημα, η ανεργία στις ΗΠΑ έφτανε μόλις στο 5,3%. Ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη κυμάνθηκε στα επίπεδα της προηγούμενης μελέτης (11,1%), ενώ ο πληθωρισμός παρέμεινε στο 0,2%. Επίδοση που απέχει πολύ από το στόχο που έχει θέσει η ΕΚΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ