Η ΤτΕ άρχισε να επιστρέφει τα αποθεματικά των δήμων

Η ΤτΕ άρχισε να επιστρέφει τα αποθεματικά των δήμων
Επέστρεψε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος το ποσό του 1 εκατ. ευρώ στο δήμο Καλαμάτας, από τα 3 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί από τον δήμο στο κράτος, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη των αναγκών της χώρας.

Τα χρήματα, που επεστράφησαν, θα χρησιμοποιηθούν για την επανεκκίνηση του προγράμματος έργων του δήμου. Τα υπόλοιπα 2 εκατ. βρίσκονται στη διάθεση του δήμου ανά πάσα στιγμή. Σημειώνεται ότι από τον δανεισμό αυτό, εκ μέρους του δήμου προς το κράτος, ο δήμος έχει εισπράξει μέχρι στιγμής ποσόν 5.000 ευρώ ως τόκους, ενώ το επιτόκιο είναι κατά 0,50% υψηλότερο, από εκείνο με το οποίο έχει τοποθετημένα -κατόπιν διαγωνισμού- τα διαθέσιμά του στην Εθνική Τράπεζα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή των χρημάτων του δήμου, αλλά και υπερηφάνεια, διότι ο δήμος επετέλεσε μια «πατριωτική πράξη, σε δύσκολη ώρα», καθώς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κράτους για οικονομική στήριξη.

«Δεν το κάνω για επικοινωνιακούς λόγους· όταν η πατρίδα έχει ανάγκη, δεν παίζουμε μ' αυτά τα πράγματα. Χρειάζεται μια αμοιβαιότητα. 'Αλλωστε, η Κυβέρνηση ήταν απολύτως συνεπής σε ό,τι υποσχέθηκε. Ζήτησα τα χρήματα του δήμου και τα είχα σε δύο λεπτά» δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμάτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ