Handelsblatt: Ο Τσίπρας ακυρώνει βήματα που εφαρμοστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις

Handelsblatt: Ο Τσίπρας ακυρώνει βήματα που εφαρμοστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις
Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα ασκεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σχολιάζοντας ότι είναι υπεύθυνος που οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές συνεχίζονται ήδη για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών χωρίς συμφωνία.

«Εκείνος έχει βάλει την όπισθεν. Ακυρώνει βήματα τα οποία είχαν ήδη εφαρμοστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως οι περικοπές θέσεων εργασίας στο Δημόσιο. Ο Τσίπρας απαρνείται μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, να τονώσουν τις επενδύσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, εν συντομία, να θωρακίσουν τη χώρα για το μέλλον» γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Η χώρα υποχωρεί τώρα ξανά στην ύφεση. Αυτό είναι το τίμημα του λαϊκισμού. Στο μεταξύ είναι αναντίρρητο: Η Αθήνα χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης προκειμένου να διαφυλαχθεί η χώρα από τη χρεοκοπία. (…) Είναι όμως σαφές: Πρόσθετη χρηματοδοτική βοήθεια επιτρέπεται να χορηγηθεί μόνο εφόσον η κυβέρνηση στην Αθήνα επιτέλους συνετιστεί. Για να γίνει αυτό δεν απομένει πολύς χρόνος στον Τσίπρα», εκτιμά η Handelsblatt, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ