Der Spiegel: Προσβολή το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις

Der Spiegel: Προσβολή το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις
Προσβολή χαραρακτήρισαν οι υπουργοί Οικονομικών το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου για τις προσλήψεις κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Der Spiegel».

To δημοσίευμα, εστιάζει σε δύο μεγάλα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά και είναι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και η ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας.

Το κείμενο μάλιστα παραθέτει και εκτιμήσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «αυτά που έχει βάλει η ελληνική κυβέρνηση πάνω στο τραπέζι δεν είναι αρκετά».

Οι Ευρωπαίοι φαίνεται να δέχονται το αίτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη των ασθενέστερων, σημειώνουν ωστόσο ότι αυτό πρέπει να γίνει με επιβάρυνση των οικονομικά ισχυρών, ώστε στο μέλλον να μπορεί η ελληνική οικονομία να σηκώσει από μόνη της το βάρος του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και προστασίας.

Όπως επισημαίνει το «Der Spiegel», κύκλοι των δανειστών χαρακτηρίζουν σχεδόν ως «προσβολή» την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου που προβλέπει την επαναπρόσληψη των απολυμένων του Δημοσίου(δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμφωνηθεί μαζί τους), ενώ εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν υπάρχει πραγματικά χρόνος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Οι εταίροι αυτή τη φορά θέλουν να βεβαιωθούν ότι οι υποσχέσεις των Ελλήνων θα γίνουν πράξη», καταλήγει το ρεπορτάζ. «Πρέπει να δεσμευτούν και να ψηφίσουν στη Βουλή ό,τι συμφωνηθεί, ακόμη και αν χρειαστεί να προηγηθεί δημοψήφισμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ