Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (12.05.15) εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (12.05.15) εφημερίδων
Τα πρωτοσέλιδα σήμερα Τρίτη 12.05.15:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σφίγγουν τη θηλιά. Λεφτά; Ούτε για αστείο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τελεσίγραφο προς την ελληνική πλευρά να αποδεχθεί μια ταπεινωτική συμφωνία που θα περιλαμβάνει μειώσεις συντάξεων και επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά ή να προχωρήσει σε δημοψήφισμα με κλειστές τις τράπεζες έστειλαν ουσιαστικά χθες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης από τις Βρυξέλλες".

ΕΘΝΟΣ: "Θετικό σήμα για το τελικό σπριντ"

Η εφημερίδα σημειώνει "το θετικό σήμα που ανέμενε και έλαβε από το χθεσινό Eurogroup αποτελεί για την κυβέρνηση αφετηρία για το τελικό σπριντ προς τη συμφωνία. Καταγράφεται η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά επισημαίνεται και η προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Καταργούν τον χριστιανισμό με «υπέρτατο νόμο»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ετοιμάζουν την πανθρησκεία.... Τι σηματοδοτεί το Παγκόσμιο Συνέδριο Θρησκειών στη μασονική Αστάνα, παρουσία του Βαρθολομαίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Πάρτε πρώτα μέτρα και μετά ελάτε για τις δόσεις»"

Η εφημερίδα γράφει "κοντά σε συμφωνία για ανατροπές σε ΦΠΑ και κόκκινα δάνεια, διαφορές σε συνταξιοδοτικά και αγορά εργασίας. Υπέρ του μπλόκου στις πρόωρες συντάξεις ο Βαρουφάκης. Ασφαιρα τα πυρά της κυβέρνησης για δημοψήφισμα, που «εγκρίνουν» πλέον και οι Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ. Αμηχανία στο Μαξίμου μετά το νέο βήμα σημειωτόν στο Eurogroup. Κανονικά πληρώνεται σήμερα η δόση των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ".

ΕΣΤΙΑ: "Τερατώδη λάθη στην διαπραγμάτευση"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις Τσίπρα εξελέγη από τον ελληνικό λαό για να διαπραγματευθεί σθεναρώτερα με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας. Ομως τόσο τα συμβάντα κατά το τελευταίο τρίμηνο, όσο και το ανακοινωθέν του χθεσινού Eurogroup που μιλάει για πρόοδο αλλά όχι για συμφωνία, παρατείνοντας έτσι την αγωνία και την αβεβαιότητα, αποδεικνύουν ότι η διαπραγματευτική τακτική της Κυβερνήσεως υπήρξε εσφαλμένη".

Η ΑΥΓΗ: "Υπόλογος ο Στουρνάρας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διπλά εκτεθειμένος βρίσκεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την παραδοχή ενός εκ των παραληπτών του e-mail που απεστάλη από το τμήμα επικοινωνίας της τράπεζας με επιλεγμένα οικονομικά στοιχεία έτσι ώστε να εμφανίζεται μια εικόνα «κατάρρευσης» όσο κρατούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Το μπαλάκι στον Ντράγκι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χωρίς νομικά και υλικά αποτελέσματα για την Ελλάδα κατέληξε και η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. Συμφωνία δεν επιτεύχθηκε και εναπόκειται πλέον στον Μ. Ντράγκι και την ΕΚΤ να αποφασίσουν αν θα βγάλουν τη χώρα από την οικονομική ασφυξία στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αναγνώριση προόδου χωρίς αντίκρισμα"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε μια «χλιαρή» δήλωση που αναγνωρίζει την πρόοδο, αλλά επισημαίνει ταυτόχρονα τη σημαντική απόσταση που χωρίζει την Αθήνα από τους πιστωτές, περιορίστηκε το χθεσινό Eurogroup".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Eurogroup χαραμάδα στο αδιέξοδο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις ώρες η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν να υπάρξει μια μικρή δήλωση προόδου για την Ελλάδα, αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "«Πρόοδος» στη συμφωνία αντιλαϊκών μέτρων!"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η επίσημη προαναγγελία για τη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων της «επόμενης μέρας» δόθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Στο τραπέζι παραμένουν: Εργασιακά, Ασφαλιστικό, νέα φοροεπιδρομή κ.α.".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αρωμα δημοψηφίσματος"

Η εφημερίδα σημειώνει "πιο κοντά φέρνει το δημοψήφισμα η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, όπου επαναβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα θα πάρει χρήματα μόνο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η αξιολόγηση του προγράμματος".

Kontranews: "Σκάνδαλο 850.000.000 στα αεροδρόμια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα βρόμικα σχέδια των ξένων τοκογλύφων για απαξίωση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, προκειμένου αυτή η περιουσία να λεηλατηθεί με εξευτελιστικό τίμημα εκτελούσαν ορισμένοι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ οι οποίοι έχουν επιλεγεί από την ηγεσία των Βρυξελλών".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μισό βήμα για λύση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρόοδος στις διαπραγματεύσεις διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup, ωστόσο παραμένει μεγάλη απόσταση μέχρι την ολοκλήρωσης της συμφωνίας, όπως τουλάχιστον παραδέχθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρόοδος σε κλίμα ασφυξίας"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group χαιρέτισαν χθες οι εταίροι στις Βρυξέλλες, ωστόσο επισημαίνουν ότι χρειάζονται ακόμη σημαντικές προσπάθειες για να γεφυρωθούν τα ανοικτά ζητήματα".

Αξιολόγηση