Οι εφημερίδες σήμερα Δευτέρα 11.05.15

Οι εφημερίδες σήμερα Δευτέρα 11.05.15
Tα βασικά άρθρα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Δευτέρα 11/5/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η πιο μεγάλη ημέρα του πολέμου"

Η εφημερίδα γράφει "ένα θετικό σήμα αναμένει η κυβέρνηση από το σημερινό Eurogroup για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, που θα δώσει το πράσινο φως στην ΕΚΤ και στον Μάρτιο Ντράγκι ώστε να ανοίξουν, έστω λίγο, την «κάνουλα» της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας".

ΕΘΝΟΣ: "Ημέρα κρίσης Eurogroup - σταθμός για όλα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καθοριστική για τις εξελίξεις αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, τη στιγμή που η κυβέρνηση αναζητά πρόοδο, ενώ οι εταίροι σκληραίνουν τη στάση τους στις διαπραγματεύσεις. Θέλουμε να υπάρξει σαφής καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, χθες, στη μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Αγιος Παΐσιος προφήτευσε τη διάλυση των Σκοπίων"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Οταν θα γίνεται χαλασμός στον κόσμο, στην Ελλάδα δεν θα γίνει μεγάλο κακό»!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοι γλιτώνουν τις μειώσεις στις συντάξεις"

Η εφημερίδα γράφει "αποδοχές δύο ταχυτήτων για 450.000 ασφαλισμένους που έχουν υποβάλει αιτήσεις συνταξιοδότησης το 2014 ή προγραμματίζουν έξοδο έως και το 2017. Αυξήσεις ορίων ηλικίας στα 62 και 67 ζητούν οι δανειστές για όσους είχαν κατοχυρωμένα δικαιώματα από το 2012. Ποιοι απειλούνται με 10 επιπλέον έτη εργασίας".

ΕΣΤΙΑ: "Ο κομματισμός καταστρέφει την χώρα"

Η εφημερίδα τονίζει "καθημερινώς διαπληκτίζονται στα κανάλια βουλευτές, κομματικά στελέχη και άλλοι αυτόκλητοι κριτές των πάντων. Κοινή συνισταμένη των τηλεοπτικών καυγάδων είναι οι αλληλοκατηγορίες και η απόδοσις ευθυνών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τεστ κοπώσεως για κυβέρνηση-κοινωνία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μια αόριστη δήλωση για τις διαπραγματεύσεις είναι ό,τι περισσότερο μπορεί να περιμένει η κυβέρνηση από το σημερινό Eurogroup κι ενώ αύριο πρέπει να καταβληθεί η δόση των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ. Οι δανειστές θέλουν να φέρουν την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό στα όριά τους για να οδηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην πλήρη υποταγή των απαιτήσεων τους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Στρατηγική έντασης από την κυβέρνηση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το σκληρότερο 48ωρο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές αρχίζει: σήμερα συνεδριάζει το Eurogroup - με την κυβέρνηση να έχει προσδοκίες για ένα κείμενο που θα ξεκλειδώνει τη χρηματοδότηση, αλλά με τους δανειστές να παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις εκτιμήσεις τους για την πορεία της διαπραγμάτευσης".

Kontranews: "Καταστροφή 8 δισ νέους φόρους και συντάξεις 300 ευρώ απαιτούν οι τοκογλύφοι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το νέο δόγμα των ξένων τοκογλύφων προβλέπει τον εξαναγκασμό της Ελλάδας σε οδυνηρό συμβιβασμό, για να ταπεινώσουν τον Αλέξη Τσίπρα, να εξευτελίσουν την Αριστερά και να εξαθλιώσουν τον ελληνικό λαό, για να αποτελέσει το φόβητρο όλων των δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων που αντιστέκονται στη γερμανική κυριαρχία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στις Βρυξέλλες με το βλέμμα στραμμένο στη Φραγκφούρτη"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα θετικό σήμα από το σημερινό Eurogroup για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, που θα δώσει το «πράσινο φως» στην ΕΚΤ και τον Μάρτιο Ντράγκι να ανοίξει την κάνουλα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας που ασφυκτιά, αναμένει σήμερα η κυβέρνηση".

Αξιολόγηση