Επανέρχεται το δρομολόγιο Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη

Επανέρχεται το δρομολόγιο Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη
Η επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει τη Σάμη και την Ιθάκη με την Πάτρα σηματοδοτήθηκε έπειτα από ενάμιση χρόνο διακοπής της γραμμής με την υπογραφή της σχετικής προκήρυξης από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα.

Για το συγκεκριμένο θέμα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον περιαφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεοδωρή Γαλιατσάτο, ο οποίος επεσήμανε ότι η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, «είναι μια ιστορική γραμμή και η διακοπή της δημιούργησε προβλήματα στους κατοίκους της Ιθάκης, καθώς "κόπηκε" η επικοινωνία του νησιού με την Πάτρα, αλλά και στους κατοίκους της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα αυτούς του Ληξουρίου».

Στη συνέχεια, ο κ. Γαλιτσάτος τόνισε ότι «μετά από ενάμιση χρόνο διακοπής της γραμμής και μετά από παρότρυνση τόσο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όσο και των φορέων των δύο νησιών ο κ. Δρίτσας υπέγραψε την σχετική προκήρυξη ενδιαφέροντος, με την διαδικασία της αποκλειστικότητας ανάθεσης, στην οποία, σε πρώτη φάση, δεν υπήρξε ενδιαφέρον».

Ακολούθως, ο περιφέρειάρχης Ιονίων Νήσων, επεσήμανε για το μέλλον της γραμμής ότι «από μέρα σε μέρα θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο, το οποίο προβλέπει δημόσια προκήρυξη, στην οποία θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν μέρος, έναντι ενός προνομίου αποκλειστικότητας του πλοίου τους, που θα το έχουν για όσο εκτελεί το συγκεκριμένο πλοίο τη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη».

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θα συνεχίσει τις προσπάθειες και καλύτερες συνθήκες επικοινωνίας τόσο μεταξύ των νησιών όσο και με τις απέναντι ακτές» δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αξιολόγηση