Το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας

Το απεργιακό δελτίο της εβδομάδας
Παραλύει σταδιακά η χώρα από σήμερα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχει εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν το διήμερο Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Από σήμερα σε 48ωρες απεργίες, έως τις 20 Οκτωβρίου, προχωρούν οι εφοριακοί, ενώ οι τελωνειακοί προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία με αίτημα την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. Του 2008.

Σε κινητοποιήσεις από σήμερα μπαίνουν και οι δικαστές, όπως αποφασίστηκε μετά από έκτακτη γενική συνέλευση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00. Την ίδια ώρα συνεχίζουν οι δικηγόροι από την περασμένη Πέμπτη έως τις 19 Οκτωβρίου να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Χωρίς ειδήσεις αύριο Τρίτη, καθώς οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ προχωρούν σε 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τηλεόραση ραδιόφωνο κλπ.

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά από σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα. Κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, με 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη.

Έως την ερχόμενη Παρασκευή συνεχίζει τις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Οι ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία θα προχωρήσουν αύριο σε κατάληψη των γραφείων των διοικητών και των ταμείων των νοσοκομείων.

Συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες έως τις 20 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στους δρόμους και οι ένστολοι, οι οποίοι για σήμερα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Αύριο οι καθηγητές οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς κτιρίων σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Χειρόφρενο και άγκυρα στις μετακινήσεις

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία τουλάχιστον σήμερα και αύριο, ενώ χειρόφρενο τραβούν από την Τρίτη έως και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό. Την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν κυκλοφορούν τα ταξί

Την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα στις πτήσεις. Χειρόφρενο αναμένεται να σηκώσουν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις Τετάρτη και Πέμπτη

Ρολά κατεβάζει την Τετάρτη και την Πέμπτη δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα δύο συνδικάτα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίο του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας. Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη την Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα, μετά από απόφαση της ΕΣΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ