Η NASA σε πληρώνει 18.000$ για να κοιμάσαι!

Η NASA σε πληρώνει 18.000$ για να κοιμάσαι!
Πώς θα σας φαινόταν για τις επόμενες 10 εβδομάδες να μείνετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας και να πληρωθείτε για αυτό 18.000 δολάρια;

Όχι δεν είναι κάποιο είδος κακόγουστης φάρσα! ΗNASA προσφέρει αυτό το ποσό σε κάποιον τυχερό που για ένα διάστημα 70 ημερών δεν θα σηκωθεί καθόλου από το κρεβάτι.

Σκοπός του εγχειρήματος είναι να διαπιστωθεί πως αντιδρά ο οργανισμός σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Ο υποψήφιος θα αναγκαστεί να κοιμάται με την πλαινή πλευρά του κεφαλιού προς τα κάτω, με μία κλήση έξι μοιρών.

Οι ερευνητές της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής πιστεύουν ότι όταν κάποιος κοιμάται σε κλήση έξι μοιρών, θα κάνει το αίμα και τα σωματικά υγρά του κυριολεκτικά να ανεβαίνουν στο κεφάλι, όπως συμβαίνει και σε συνθήκες διαστήματος.

Η έρευνα θα λάβει χώρα στο Flight Analog Research Unit στο Χιούστον του Τέξας και η διαδικασία χωρίζεται σε 3 βήματα:

Οι 2-3 πρώτες εβδομάδες λειτουργούν ως ένα είδος προετοιμαασίας, όπου οι “εργαζόμενοι” θα είναι απλά ξαπλωμένοι, ώστε να αδρανοποιηθεί σιγά σιγά ο οργανισμός και να μπορεί να αντέξει τις επόμενες 10 εβδομάδες. Εκεί ξεκινάει το δύσκολο κομμάτι, διότι δεν είναι τόσο ιδανικό όσο ακούγεται. Το σώμα θα είναι μπρούμυτα με τα πόδια ψηλά και το κεφάλι προς τα κάτω, με τις κινήσεις να ελαχιστοποιούνται.

Μία πλαστική πάπια και ένα τηλέφωνο ντους είναι τα μόνα για τα οποία θα καταναλώνουν ενέργεια και θα κινούνται.

Μετά από την διαδικασία αυτή, οι συμμετέχοντες θα κάνουν ασκήσεις αποκατάστασης για δύο εβδομάδες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ποδηλασία, τρέξιμο και άλλα.

Μήπως τελικά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται;

ΠΗΓΗ:perierga.gr

Αξιολόγηση