Συνελήφθη στο Χαϊδάρι η Βίκυ Σταμάτη - Είχε αποδράσει για να πάει στο παιδί της

Συνελήφθη στο Χαϊδάρι η Βίκυ Σταμάτη - Είχε αποδράσει για να πάει στο παιδί της
Στην περιοχή του Χαϊδαρίου, σε μικρή απόσταση από το Δρομοκαΐτειο, φέρεται να εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η Βίκυ Σταμάτη.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου εντοπίστηκε στα σκαλιά της εκκλησίας Παναγίτσα στο Χαϊδάρι, έπειτα από τηλεφώνημα γνωστού της στο δικηγόρο της. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος είναι που έδωσε στοιχεία στο συνήγορό της κ. Φραγκίσκο Ραγκούση, ενημερώνοντάς τον ότι βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο.

Ωστόσο, όταν η Βίκυ Σταμάτη εντοπίστηκε από τους άντρες της αστυνομίας στα σκαλιά της εκκλησίας, ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και κρατούσε στα χέρια της ένα σημείωμα, στο οποίο η ιδία έγραφε: «Μάνα τελειώνεις. Η αγάπη περισσεύει», ενώ από κάτω είχε ζωγραφίσει δύο καρδιές.

Ο κ. Ραγκούσης υπογραμμίζει ότι το μόνο που ψέλλισε εκείνη, ούσα καταπονημένη, ήταν πως έφυγε γιατί δεν άντεχε άλλο και ήθελε να πάει στο παιδί της, να το ξανακρατήσει αγκαλιά.

Ο ίδιος ωστόσο μεταφέρει πως δεν του διευκρίνισε -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- αν εκείνη δραπέτευσε και κάτω από ποιες συνθήκες.

Eπιπλέον, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι έρευνες στρέφονται γύρω από ένα πρόσωπο-κλειδί, μία γυναίκα η οποία φέρεται πως είναι εκείνη που τη συνέδραμε για να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο. Εκείνη φέρεται πως της προσέφερε προσωρινό καταφύγιο, όμως ακόμη δεν έχει εντοπιστεί από την ΕΛ.ΑΣ, ούτε η γυναίκα, ούτε και το καταφύγιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Βίκυ Σταμάτη απέδρασε τα ξημερώματα της Πέμπτης από το δωμάτιο του Δρομοκαΐτειου, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη. Την είδηση είχε επιβεβαιώσει ο δικηγόρος της.

Όπως είχε πει ο ίδιος σε τηλεοπτικό σταθμό, είχε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης με την κυρία Σταμάτη, η οποία του επανέλαβε τη δραματική κατάσταση που νιώθει στο ίδρυμα.

Όπως η ίδια είχε πολλάκις επαναλάβει, ήθελε να γυρίσει πίσω στο παιδί της. "Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου. Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη", ήταν τα λόγια της στο τηλέφωνο.

Την Τετάρτη απορρίφθηκε το αίτημα της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου για αποφυλάκιση. Στην αίτησή της - επικαλούμενη τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει με "ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο" - ισχυρίζεται πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα, ενώ θέτει ξανά το γεγονός ότι το 7χρονο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του.

Αξιολόγηση