Ταξίδεψτε σ' όλον τον κόσμο με την πολυτέλεια ενός Learjet από...650 ευρώ!

Ταξίδεψτε σ' όλον τον κόσμο με την πολυτέλεια ενός Learjet από...650 ευρώ!
Η υπηρεσία Victor λειτουργεί σαν το Uber αλλά αντί να διαθέτει κάποιος το αυτοκίνητο του διαθέτει το ιδιωτικό του αεροπλάνο.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι ηυπηρεσία έχει καταφέρει να βρει χρηματοδότηση από επενδυτές ύψους 8 εκατ. δολαρίων και έχει γίνει και εφαρμογή στο iPhone.

H βρετανική startup δίνει την δυνατότητα, σε όποιον επιθυμεί, να πετάξει σε κάποιο μέρος του κόσμου με Learjet, ενώ η Victor έχει εξελίξει την υπηρεσία της στο... έπακρο, αφού προσφέρει ταξίδια με ιδιωτικά αεροσκάφη ακόμα και σε σκυλιά. Η συγκεκριμένη υπηρεσία λέγεται "Pets on Jets," και έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση, αφού υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να ταξιδεύουν οι τετράποδοι φίλοι τους μαζί με τις αποσκευές στις εμπορικές πτήσεις.

Η υπηρεσία προσφέρει 7.000 ιδιωτικά αεροσκάφη που πιθανά να βολεύουν όποιον θελήσει να πετάξει σε κάποιον προορισμό. Ο χρήστης επιλέγει χρόνο, τόπο, μέγεθος αεροσκάφους και η εταιρία βρίσκει αυτό που του ταιριάζει και τον βολεύει.

Η υπηρεσία προσφέρει ταξίδια με ιδιωτικά αεροσκάφη για υπερατλαντικές πτήσεις, για ταξίδια ανά την Ευρώπη αλλά και ελαφρά αεροσκάφη για ταξίδια από πρωτεύουσα της Ευρώπης σε άλλη (π.χ. Λονδίνο - Βερολίνο).

Η Victor έχει αναπτύξει ένα αλγόριθμο που της επιτρέπει να βρίσκει και να αρχειοθετεί όλα τα ελεύθερα ιδιωτικά αεροσκάφη που είναι "παρκαρισμένα" σε κάποιο αεροδρόμιο. Έτσι πολλαπλασιάζονται οι επιλογές του πελάτη.

Το χαμηλότερο κόστος πτήσης ξεκινά από τα 650 ευρώ το "κεφάλι" για ταξίδι επτά ατόμων.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το αεροσκάφος τους βάσει φωτογραφιών.

Η ΗΠΑ είναι ο "παράδεισος" των Learjet όπου γίνεται το 49,7% του τζίρου της παγκόσμιας αγοράς ιδιωτικών πτήσεων. Αντίστοιχα στην Ευρώπη το ποσοστό είναι 20,8%. Η εταιρεία πρόσφατα άνοιξε υποκατάστημα στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με αναλυτές του FTSE 100, η Victor απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες της μουσικής, οι οποίοι χρειάζεται να ταξιδεύουν συνεχώς, ενώ έως σήμερα έχει 14.888 μέλη, πολλοί εκ των οποίων είναι και μέτοχοι. Ο Elton John είναι ένας από αυτούς.

"Είδα μία τρύπα στην αγορά, όπου καταναλωτές-ταξιδιώτες έμεναν στο σκοτάδι, σχετικά με τις πτήσεις των ιδιωτικών αεροσκαφών. Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση, καμία διαφάνεια και καμία ρύθμιση ώστε να κερδίσει κάποιος χρήματα αν η τιμή (πτήσεων) σημείωνε πτώση", αναφέρει στο TechCrunch ο Clive Jackson, CEO και ιδρυτής της Victor.

Αξιολόγηση