Δεύτερος στη λίστα με τους κορυφαίους στοχαστές στον κόσμο ο Βαρουφάκης

Δεύτερος στη λίστα με τους κορυφαίους στοχαστές στον κόσμο ο Βαρουφάκης
Ένας εκ των κορυφαίων στοχαστών στον κόσμο θεωρείται ο Γιάννης Βαρουφάκης. Έτσι τουλάχιστον θεωρούν οι αναγνώστες του περιοδικού «Prospect» οι οποίοι ψήφισαν και φέτος μέσω social media ανέδειξαν τη λίστα με το Top 10.

Οι περίπου 3.000 αναγνώστες του περιοδικού έδωσαν την πρώτη θέση στον γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί, μια προσωπικότητα που έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα», που πούλησε πάνω από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες.

Στη δεύτερη θέση, όμως, που απασχολεί και περισσότερο τους Έλληνες, βρίσκεται ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει ένα μικρό μέρος της νίκης του στις εκλογές του Ιανουαρίου και στον γνωστό οικονομολόγο «κατά τύχη», όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του.

«Το αν θα πετύχει ο Βαρουφάκης να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ μένει να αποδειχθεί. Οι οιωνοί, πάντως, δεν είναι καλοί, καθώς μερικοί από τους Ευρωπαίους ηγέτες λένε ότι έχουν αρχίσει να κουράζονται από τη συνήθεια του Βαρουφάκη να λέει άλλα στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και άλλα στα ακροατήρια στην Ελλάδα», επισημαίνει το Prospect.

Ποιοι ακολουθούν τον Γιάννη Βαρουφάκη στη λίστα; Οι Ναόμι Κλάιν, Ράσελ Μπραντ, Πολ Κρούγκμαν, Αρουντιχάτι Ρόι, Γιούργκεν Χάμπερμας, Ντάνιελ Κάνεμαν, Τζον Γκρέι και Ατούλ Γκαουάντε.

Διαβάστε ακόμη

Οι πιο καλοπληρωμένοι ηγέτες του κόσμου (πίνακας)