Η πλειοψηφία των Γερμανών θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ

Η πλειοψηφία των Γερμανών θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ
Η πλειοψηφία των Γερμανών πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για το γερμανικό κανάλι ZDF, που δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα του.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για τον εάν οι Γερμανοί επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά, ενώ το 40% θετικά. Υπάρχει, επίσης, κι ένα ποσοστό 8% που δεν ήθελε να λάβει θέση για το θέμα.

Στην ερώτηση εάν η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών, σε ποσοστό 82% απαντά όχι, ένα 14% απαντά ναι ενώ το 4% απαντά «δεν γνωρίζω».

Στην ερώτηση εάν η ελληνική κυβέρνηση «συμπεριφέρεται με σοβαρότητα», απάντησε όχι το 80% των Γερμανών πολιτών, θετικά απάντησε το 11% ενώ «δεν γνωρίζω» απάντησε το 9%.

Στο ερώτημα εάν μία χρεοκοπία της Ελλάδας βλάψει οικονομικά τη Γερμανία, το 29% των Γερμανών απαντούν «πολύ», το 47% «όχι πολύ», μόλις το 3% «πάρα πολύ», ενώ το 11% απαντά «καθόλου».

Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης σχολιάζοντας τη νέα δημοσκόπηση: «H συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης για την κρίση του ευρώ, προφανώς ώθησε τους Γερμανούς πολίτες να επανεξετάσουν τη στάση τους».

Αξιολόγηση