Βild: Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για τη χρεοκοπία της Ελλάδας

Βild: Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για τη χρεοκοπία της Ελλάδας
Με ένα άκρως προκλητικό δημοσίευμα, η γερμανική εφημερίδα Bild κάνει εκτενή αναφορά σε όσα πρόκειται να συμβούν στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup.

«Ο Βαρουφάκης πρέπει να ξεβρακωθεί στο Eurogroup και να εξηγήσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του». Αυτή τη φρασεολογία επιλέγει η γερμνανική εφημερίδα για να περιγράψει όσα θα γίνουν το απόγευμα στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για να χρεοκοπήσει η χώρα και μάλιστα ότι η χρεοκοπία είναι τόσο κοντά που παύει να είναι ένα σενάριο τρόμου.

«Την Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συγκεντρωθούν και πάλι στις Βρυξέλλες για να αποφύγουν τα χειρότερα. Πρωταγωνιστής σε αυτό το δράμα θα είναι και πάλι ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πρέπει να ξεβρακωθεί και να εξηγήσει στους ομολόγους του το νέο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησής του. Μόνο αν οι υπουργοί Οικονομικών μείνουν ικανοποιημένοι και σηκώσουν τον αντίχειρά τους, και θα δοθεί χρηματική βοήθεια στον εταίρο τους», σημειώνει η εφημερίδα.

«Ο Έλληνας υπουργός άμυνας, Πάνος Καμμένος, απείλησε τους εταίρους ότι αν επιβάλλουν στην χώρα του πιο σκληρή λιτότητα θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει δημοψήφισμα», γράφει η εφημερίδα.

Η Bild κάνει λόγο και για απειλές Καμμένου ότι αν πιεστεί πολύ η χώρα θα εφοδιάσουμε με έγγραφα όλους τους παράνομους μετανάστες και θα τους στείλουμε στην Ευρώπη και δεν θα φέρουμε και ευθύνη αν ανάμεσά τους είναι και τζιχαντιστές.

Αξιολόγηση