Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη» για τις συναλλαγές στο Δημόσιο

Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη» για τις συναλλαγές στο Δημόσιο
Την θεσμοθέτηση της Κάρτας του Πολίτη έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε σε πρωινή εκπομπή του Ant1. Η κάρτα θα δίνει πρόσβαση σε μια σειρά από προνοιακές υπηρεσίες σε όσους πολίτες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες χωρίς όμως να στιγματίζονται κοινωνικά.

Σημειώνεται ότι η κάρτα περιλαμβάνεται και στην λίστα Βαρουφάκη που εγκρίθηκε προ ημερών απο το Eurogroup στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους εντός των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές να υλοποιήσει το επόμενο τετράμηνο ώστε να δοθεί η παράταση του ελληνικού προγράμματος για ένα τετράμηνο.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε γνωστό ότι η Κάρτα του Πολίτη ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ταυτότητα για την πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας (ΕΣΥ) για την πρόσβαση ανασφάλιστων στις παροχές υγείας, καθώς και για την πρόσβαση στο πρόγραμμα κουπονιών τροφίμων αλλά και άλλες παροχές στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Με την κάρτα είπε ο κ. Βαρουφάκης ο Πολίτης θα πηγαίνει στο Σούπερ μάρκετ και όχι στα κοινωνικά παντοπωλεία να προμηθεύεται τις προνοιακές παροχές που θα του παρέχει το κράτος χωρίς να στιγματίζεται κοινωνικά αφου δεν θα χρειάζεται να απευθύνεται στις κοινωνικές δομές που έχουν δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και σχετικά με το ζήτημα στο τι κάνει η Γερμανία και το κράτος Πρόνοιας που έχει ενώ ανέφερε ότι οι Γερμανοί θέλουν η Ελλάδα να μην έχει τέτοιο κράτος.

Αξιολόγηση