ΕΚΤΑΚΤΟ: Πληροφορίες για συμφωνία με 4μηνη παράταση έρχονται από τις Βρυξέλλες

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πληροφορίες για συμφωνία με 4μηνη παράταση έρχονται από τις Βρυξέλλες
Πληροφορίες για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα πριν από την έναρξη του Eurogroup φτάνουν από τις Βρυξέλλες. Άνοδος τα τελευταία λεφτά στο ευρώ  

Σύμφωνα με πληροφορίες του Fpress.gr, η συμφωνία προβλέπει 4μηνη παράταση και αποτυπώνεται σε δισέλιδο κείμενο. Περισσότερα σε λίγο...

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο: "Προς την επίτευξη συμφωνίας τείνουν οι υπουργοί των χωρών μελών της ευρωζώνης αναφορικά με το ζήτημα της Ελλάδας ανέφεραν διπλωματικές πηγές σήμερα στις Βρυξέλλες. Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο οι 19 υπουργοί εμφανίζονται έτοιμοι να συνεδριάσουν έν ολομέλεια ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στόχος είναι η συμφωνία επί ενός κοινού ανακοινωθέντος που θα αποσαφηνίζει ορισμένους τομείς που αφορούν την παράταση της δανειακής σύμβασης και το πέρασμα στη συνέχεια σε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη.

Με το που κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες, το ευρώ άρχισε να ανεβαίνει και να βρίσκεται στα 1,14 σε σχέση με το δολάριο.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας σετηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε αναφέρει ότιαν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στο σημερινό Eurogroup θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Κυριακή (Δείτε το θέμα ΕΔΩ)

Αξιολόγηση