«Τρόικα» από Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί είδε εναλλάξ Σόιμπλε και Βαρουφάκη

«Τρόικα» από Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί είδε εναλλάξ Σόιμπλε και Βαρουφάκη
Μια «τρόικα» αποτελούμενη από την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Πιέρ Μοσκοβισί είδε εναλλάξ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Γιάνη Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες, πριν από την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup.


Αντικείμενο των διαβουλεύσεων ήτα η συνέχιση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην ελληνική αποστολή.

Ο Γερούν Ντέισελμπλουμ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πιερ Μοσκοβισί σχημάτισαν «μια τριάδα η οποία συζήτησε εναλλάξ με τον Έλληνα και τον Γερμανό υπουργό», πρόσθεσε η πηγή.

Επρόκειτο για μια «ασυνήθιστη σύνθεση, η οποία δείχνει τις δυσκολίες» του διαλόγου ανάμεσα στους δύο άνδρες, «αλλά μπορεί να επιτρέψει να προχωρήσουμε», ανέφερε η ίδια πηγή.

«Το διακύβευμα ήταν η προετοιμασία» του Eurogroup καθώς «όλοι θέλουν μια λύση» στο ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι συζητήσεις αφορούσαν ένα πακέτο» το οποίο θα περιλαμβάνει σημαντικές παραχωρήσεις από μέρους της Ελλάδας, «ακόμη πιο πέρα» από εκείνες που έκανε στην επιστολή που έστειλε χθες στους εταίρους της στην ευρωζώνη για να ζητήσει την παράταση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας.

Αξιολόγηση