Αμερικανική παρέμβαση: Έλληνες και Ευρωπαίοι, κάντε πίσω!

Αμερικανική παρέμβαση: Έλληνες και Ευρωπαίοι, κάντε πίσω!
Παρέμβαση στο ελληνικό ζήτημα αποφάσισε να κάνει η αμερικανική κυβέρνηση η οποία προέτρεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες και την κυβέρνηση της Ελλάδας να προβούν σε αμοιβαίες παραχωρήσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων σχετικά με την παράταση της δανειακής σύμβασης, ασκώντας παράλληλα πιέσεις σε Ευρώπη και Αθήνα προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία για την χρηματοδότηση της Ελλάδας.


Την ίδια ώρα έστειλε σαφή προειδοποίηση για μια «επάνοδο της αβεβαιότητας» στην ευρωζώνη σε περίπτωση αποτυχίας.«Είναι σημαντικό για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία να επιτευχθεί μία συμφωνία» ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και προσέθεσε ότι για να γίνει αυτό, οι δύο πλευρές πρέπει να προχωρήσουν σε αμοιβαίους «συμβιβασμούς».

«Οι Ευρωπαίοι έχουν την ικανότητα να διαχειρίζονται αυτές τις προκλήσεις» διαβεβαίωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Εάν οι συνομιλίες αποτύχουν, η Ελλάδα θα αισθανθεί αμέσως τις οικονομικές επιπτώσεις» και η ευρωζώνη θα βιώσει «την επάνοδο της αβεβαιότητας, όπως επίσης και η οικονομία στο σύνολό της» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους σήμερα, είπε ο αξιωματούχος.

Αξιολόγηση