Μαξίμου: Το Eurogroup έχει δύο επιλογές, να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα

Μαξίμου: Το Eurogroup έχει δύο επιλογές, να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα
Τελεσίγραφο προς το Βερολίνο στέλνει η ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας ότι η πρόταση είναι στο τραπέζι και είναι θέμα του Eurogroup να αποφασίσει.

«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιστολή προς το Eurogroup ζητώντας εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Το αυριανό Eurogroup έχει μόνο δύο επιλογές: Να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κυβέρνηση, με την οποία καταλήγει:

«Εδώ θα φανεί ποιος θέλει να βρεθεί λύση και ποιος όχι».

Η απόρριψη του Βερολίνου

Tο μεσημέρι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστό πως εκτιμά ότι η νέα ελληνική πρόταση δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα στο Eurogroup. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζει σε γραπτή ανακοίνωση ότι «η επιστολή από την Αθήνα δεν είναι μια πρόταση που μπορεί να οδηγήσει σε λύση».

«Το έγγραφο δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια, τα οποία συμφωνήθηκαν στο Eurogroup την Δευτέρα» ανέφερε.

Θετική η Κομισιόν

Αντίθετα, ενθαρρυντικά βλέπει η Κομισιόν την κίνηση της Ελλάδας να ζήτησει παράταση. "Ο πρόεδρος Γιούνκερ χαρακτηρίζει αυτή την επιστολή θετικό σημάδι το οποίο, κατά την εκτίμησή του, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για έναν λογικό συμβιβασμό στο συμφέρον της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη συνολικά", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς και συμπλήρωσε: «Η λεπτομερής εκτίμηση της επιστολής και η απάντηση εναπόκειται στο Eurogroup».

Αξιολόγηση