Σακελλαρίδης: Η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα πάντα την επίτευξη συμφωνίας

Σακελλαρίδης: Η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα πάντα την επίτευξη συμφωνίας
Στην διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να πετύχει μια συμφωνία με τους εταίρους της στην ευρωζώνη προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκαι» τόνισε «αυτή την στιγμή μεσούσης μια σκληρής διαπραγμάτευσης κάνουμε τα πάντα με αποφασιστικότητα για να πετύχουμε μια αμοιβαία και επωφελή συμφωνία σύντομα» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «κάνει προσπάθεια να συνεχιστεί ο διάλογος και να βρεθούν κοινά σημεία βασισμένη στο ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το μνημόνιο».

Στο ερώτημα ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, ο κ. Σακελλαρίδης εμφανίστηκε κατηγορηματικός.

«Αν καταλήξουμε σε αποτυχία σε καμία περίπτωση δεν υπογράφουμε μνημόνιο, συνέχιση αυτής της πολιτικής και μέτρα που έχουν τον χαρακτήρα λιτότητας», δήλωσε ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την αξιοπιστία της.

«Το συμβόλαιο με το λαό έχει να κάνει και με την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτά που λέγαμε», πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης ενώ απαντώντας σε αυτούς που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι έχει υπάρξει υπαναχώρηση σε ζητήματα όπως η κατάργηση του μνημονίου ή η διαγραφή του χρέους, δήλωσε ότι «το χρέος δεν έχει φύγει από την ατζέντα».

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απομάκρυνση του κ. Βαρουφάκη ο Γ. Σακελλαρίδης υπεραμύνθηκε της στάσης του υπουργού Οικονομικών λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε τυχεροί που μάς εκπροσωπεί ο κ. Βαρουφάκης».

«Δεν έχει ζητηθεί η απομάκρυνση Βαρουφάκη. Ο κ. Βαρουφάκης κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του. Βάζει για πρώτη φορά τις αγωνίες του Ελληνα και του Ευρωπαίου πολίτη στο τραπέζι, είναι χαρισματικός κι αυτό ανατρέπει παγιωμένες αντιλήψεις για το πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται ο υπουργός μιας χώρας, είμαστε τυχεροί που μας εκπροσωπεί ο κ. Βαρουφάκης».

Σχολιάζοντας τέλος την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για το ύπατο αξίωμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι απεικονίζεται στο πρόσωπό του η λαϊκή ενότητα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο κ. Γιουνκέρ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά και τον προβληματισμό του για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς όμως αυτό να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Στο ερώτημα τέλος αν ένα δημοψήφισμα εξετάζεται από την κυβέρνηση, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι η κυβέρνηση σε γενικές γραμμές διάκειται θετικά επισημαίνοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν είναι προς το παρόν στις προθέσεις της. «Το δημοψήφισμα έγινε στις 25 Γενάρη και ήταν η εκλογή μας από το λαό που είχε χαρακτήρα δημοψηφίσματος», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αξιολόγηση