Αυστρία: Η ελληνική κυβέρνηση κατευθύνεται με υψηλή ταχύτητα...σε έναν τοίχο!

Αυστρία: Η ελληνική κυβέρνηση κατευθύνεται με υψηλή ταχύτητα...σε έναν τοίχο!
«Σαφή και σκληρή γραμμή» απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση ζήτησε ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Οικονομίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, πριν από το σημερινό εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο στη Βιέννη.

Όπως τόνισε, δεν θα πρέπει να υπάρξει μονομερής υποχώρηση, διότι διαφορετικά ο καθένας που τον αφορά η πολιτική λιτότητας, θα προσπαθούσε να θέσει υπό πίεση την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκρίνοντας τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης με μια «παρτίδα πόκα» ο αντικαγκελάριος ανέφερε: «Η ελληνική κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι κατευθύνεται με υψηλή ταχύτητα σε έναν τοίχο, αλλά θέλει να βάλει εμάς στο αυτοκίνητο».

Νωρίτερα,ο Αυστραικός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γιεργκ Σέλινγκ, είχε εμφανιστεί αισιόδοξοςσε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία DLF, τονίζοντας ότι«η ελληνική κυβέρνηση τελικά θα υπαναχωρήσει».

Το πρόβλημα δεν έγκειται μόνον στο περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ των δυο πλευρών αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση μεταχειρίζεται τους εταίρους της.

Ο κ. Σέλινγκ υπογράμμισε επίσης ότι όλα τα μέλη της Ευρωζώνης σέβονται το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, ωστόσο «περιμένουμε και από την Ελλάδα να σεβαστεί το γεγονός ότι το 80% των ανθρώπων στη Γερμανία ή και στην Αυστρία δεν θέλουν άλλα πακέτα βοήθειας για τη χώρα».

Αξιολόγηση