Αποκάλυψη: Διέρρευσε το κείμενο Μοσκοβισί που θα υπέγραφε ο Βαρουφάκης

Αποκάλυψη: Διέρρευσε το κείμενο Μοσκοβισί που θα υπέγραφε ο Βαρουφάκης
Το κείμενο που σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών ήταν έτοιμος να υπογράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης και που υποτίθεται ότι...δεν υπήρξε ποτέ διέρρευσε στο διεθνή τύπο.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι του παρουσιάστηκε πριν από το Eurogroup από τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί και ήταν «τελείως ευτυχής να υπογράψει» αλλά τελικά αποσύρθηκε.

Η Κομισιόν αρνήθηκε ότι υπήρξε άλλο κείμενο προσπαθώντας να διαψεύσει τον κ. Βαρουφάκη. Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι της Κομισιόν, που επικαλείται το Reuters, ανέφεραν ότι δεν υπήρξε άλλο κείμενο εκτός από αυτό που παρουσίασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ότι ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί «είχε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με τον υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη».

Ωστόσο, αργά το βράδυ, ο δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4, Πολ Μέισον, έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας πλήρως τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη.

Δείτε το κείμενο παρακάτω:

http://admin.nooz.gr/Uploads/eggrafoeurg1.jpg

[Αποσπάσματα από το κείμενο]

»Καλωσορίζουμε [το γεγονός] ότι σε έναν αριθμό περιοχών οι προτεραιότητες της ελληνικής πολιτικής μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση και την καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος χρηματοοικονομικής βοήθειας και μπορεί να χρησιμεύσουν ως βάση για μια νέα συμφωνία.

»Οι ελληνικές αρχές προτίθενται να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση της υπάρχουσας ενσωματωμένης ευελιξίας στο τρέχον πρόγραμμα καθώς ξεκινά η εργασία για μια νέα ρύθμιση. Θα συνεργαστούν στενά με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς εταίρους για να διασφαλίσουν τις συμφωνημένες παραμέτρους για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

»Οι ελληνικές αρχές συμφωνούν να διασφαλίσουν τα κατάλληλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα και χρηματοδότηση προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους. Τυχόν νέα μέτρα θα καλύπτονται χρηματοδοτικά και δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του χρέους ή τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.

»Τα ανωτέρω αποτελούν τη βάση για ένα αίτημα παράτασης της υφιστάμενης δανειακής συμφωνίας, παίρνοντας τη μορφή ενός ενδιάμεσου βήματος προς μια νέα συμφωνία η οποία θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των έξι μηνών.

Αξιολόγηση