Η Αθήνα ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για το 2015

Η Αθήνα ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για το 2015
Ανάμεσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για το 2015 βρέθηκε η Αθήνα, όπως δείχουν τα αποτελέσματα ετήσιου διαγωνισμού.

Οπως αναφέρει το europeanbestdestinations.com, που διενήργησε την ψηφοφορία, η ελληνική πρωτεύουσα βρέθηκε στην τρίτη θέση, από τις είκοσι πόλεις που διαγωνίσθηκαν στον άτυπο «τελικό».

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο η Αθήνα θεωρείται το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού.

«Με το πέρασμα των χρόνων, πλήθος κατακτητών κατέλαβαν την Αθήνα, μοναδικά, υπέροχα μνημεία δημιουργήθηκαν με αποτέλεσμα μια σπάνια ιστορική αύρα να είναι εμφανής παντού στην πόλη. Το σύγχρονο αστικό τοπίο της πόλης αντανακλά την συναρπαστική ιστορία της, το πολυ-πολιτισμικό σύγχρονο πρόσωπο της, καθώς και την υποδομή και τις εγκαταστάσεις. Με άλλα λόγια, η Αθήνα είναι ένας must προορισμός που συνδυάζει τις σύγχρονες αστικές καινοτομίες με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Την λίστα των προορισμών που ξεχώρισαν συμπληρώνουν η Βαλέτα, η Ρίγα, οι Βρυξέλλες ενώ η Βαρκελώνη, η Ρώμη, η Βιέννη, η Κωνσταντινούπολη και η Μαδρίτη βρέθηκαν εκτός της πρώτης δεκάδας. Συνολικά, 244.696 άνθρωποι ψήφισαν και επηρέασαν το αποτέλεσμα με την επιλογή τους.

Αναλυτικά η λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη για το 2015 ΕΔΩ

Αξιολόγηση