Γαλλικά ΜΜΕ: «Εβδομάδα υψηλού κινδύνου για την Ελλάδα»

Γαλλικά ΜΜΕ: «Εβδομάδα υψηλού κινδύνου για την Ελλάδα»
Για δύσκολη εβδομάδα κάνουν λόγο τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου σήμερα σχετικά με τις συνεδριάσεις στην Ευρώπη που θα έχουν στο επίκεντρό τους την Ελλάδα.

Η Le Figaro μιλάει για "εβδομάδα υψηλού κινδύνου για την Ελλάδα" και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα κινδυνεύει την Τετάρτη να αντιμετωπίσει ένα μέτωπο Βερολίνου, Μαδρίτης, Λισσαβώνας που αντιτίθεται σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των μεταρρυθμίσεων των τελευταίων ετών.

Από την άλλη, η Le Monde τονίζει ότι το οικονομικό σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα είναι δύσκολο να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης και αναρωτιέται εάν η Ελλάδα μπορεί δίχως σχέδιο βοήθειας.

"Φαίνεται δύσκολο. Η Αθήνα δεν θα μπορεί να πληρώσει τις δόσεις αυτής της χρονιάς (9 δις στο ΔΝΤ εκ των οποίων 2.3 δις τον Φεβρουάριο- Μάρτιο και 6.7 δις στην ΕΚΤ) και να χρηματοδοτήσει τις γενναιόδωρες προεκλογικές της υποσχέσεις που εκτιμούνται στα 12 με 13.5 δις ευρώ", προσθέτει.

Και συμπληρώνει: "Χωρίς το σχέδιο βοήθειας και χωρίς συμφωνία που θα επιτρέψει να απομειώσει το χρεος το κράτος δεν έχει αρκετούς πόρους. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας πολλοί Έλληνες στάματησαν να πληρώνουν τους φόρους τους ελπίζοντας σε μια αμνηστία με την άφιξη του Σύριζα στην εξουσία. Αποτέλεσμα τα ταμεία του κράτους να είναι άδεια ή σχεδόν άδεια".

Διαβάστε επίσης:Επικριτική στάση του γερμανικού Τύπου στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού

Διαβάστε επίσης:Αμερικάνικος Τύπος: Σε τροχιά ρήξης Ελλάδα με δανειστές

Διαβάστε επίσης:Οι προγραμματικές δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο επίκεντρο του αυστραλιανού Τύπου

Αξιολόγηση