Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στα "όχι" του Βερολίνου

Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στα "όχι" του Βερολίνου
Η κυβέρνηση απορρίπτει τις θέσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters και δηλώνει ότι:"αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση".

Βέβαια, οι κυβερνητικές πηγές εκτιμούνότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την "σκληρή τοποθέτηση στην έναρξη της διαπραγμάτευσης".

Ωστόσο η απάντηση της κυβέρνησης είναι εξίσου σκληρή καθώς οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση καθώς προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης.

Όπως έγινε γνωστό, η γερμανική κυβέρνηση με το έγγραφο αυτό, φέρεται να ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας και να επαναφέρει το Μνημόνιο.

Δηλαδή "η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, παραμονή της τρόικας και να εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά", αναφέρουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης. Η Αθήνα διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις όλους τους ευρωπαίους εταίρους σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης.

Αξιολόγηση