Τα αμερικανικά μέσα κάνουν λόγο για πιθανή συμφωνία Ελλάδας- Ευρώπης

Τα αμερικανικά μέσα κάνουν λόγο για πιθανή συμφωνία Ελλάδας- Ευρώπης
Τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης φιλοξενούν εκτενή άρθρα που διαπραγματεύονται για το αν θα επιτευχθεί συμβιμβασμός σχετικά με το ελληνικό χρέος.

«Η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη», αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNBC.

Ο Ντένις Γκάρτμαν,εκδότης του "The Gartman Letter",σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο τόνισε ότι "μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε τόσο μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στη γερμανική οικονομία, που η Γερμανία θα έκανε τα πάντα για να αποφύγει κάτι τέτοιο".

Σε δημοσίευμα της New York Times καταγράφονται οι θέσεις της Ελλάδας και της Γερμανίας για το θέμα του χρέους και σημειώνονται εκτιμήσεις αναλυτών ότι "ένας συμβιβασμός που θα προκύψει από διαπραγμάτευση είναι πιθανός".

Επίσης, σημειώνεται ότι "η Ελλάδα θα μπορούσε να αφήσει το ευρώ, αν κι ένα Grexit θα προκαλούσε μεγαλύτερη αναταραχή στη χώρα, ενώ οι επιπτώσεις του στην ευρωζώνη και στις παγκόσμιες οικονομίες είναι λιγότερο σαφείς".

Όπως σημειώνεται, "το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, σχετικά με την τρόικα θα συζητηθεί την Τετάρτη κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".

Σύμφωνα με γερμανό αξιωματούχο, "οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της μπορούν να στραφούν προς έναν πιο απομακρυσμένο ρόλο για το ΔΝΤ".

Σε δημοσίευμα στη Wall Street Journal σημειώνονται πέντε ερωτήσεις που περιγράφουν την "πολύπλοκη σχέση" μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΚΤ. Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, "οι συζητήσεις με τους διεθνείς πιστωτές, η αγορά ομολόγων, ο ELA, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, είναι ερωτήματα που βρίσκουν τις απαντήσεις στη σύντομη αυτή παρουσίαση της σχέσης μεταξύ Ελλάδας και ΕΚΤ".

Ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του περιοδικού VICE κάνει αναφορά στο θέμα των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι "από το 2000, περισσότεροι από 27.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη", με αφορμή το δεύτερο από σειρά τεσσάρων ντοκιμαντέρ "για τους ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη". Στο δεύτερο αυτό ντοκιμαντέρ, ανταποκρίτρια του VICE ταξίδεψε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου Σύροι και Αφγανοί πρόσφυγες καταβάλλουν τεράστια ποσά για να επιβιβαστούν στα "πλοία του θανάτου" με προορισμό την Ελλάδα, όπως επισημαίνεται.

Αξιολόγηση