Τaxibeat εναντίον Uber: Μαίνεται ο πόλεμος των προσφορών στα ταξί

Τaxibeat εναντίον Uber: Μαίνεται ο πόλεμος των προσφορών στα ταξί
Αυξάνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρίες ταξί, μετά και την έλευση της Uber στην Ελλάδα.


Το Τaxibeat που συνεχίζει την επέλαση του σε χώρες της Ευρώπης αλλά και στην αγορά της Βραζιλίας, έρχεται με μια νέα προσφορά για τους έλληνες πελάτες της, προσφέροντας έκπτωση -20% σε κάθε διαδρομή ταξί που εξοφλείται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα Visa, από σήμερα και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Η προσφορά ισχύει για όλους τους επιβάτες του Taxibeat που χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση της εφαρμογής (7.8), σε όλα τα σημεία που είναι διαθέσιμη η υπηρεσία του Taxibeat, 24 ώρες το 24ωρο.

Η αντεπίθεση της Taxibeat απέναντι στην Uber

Η νέα προσφορά της Τaxibeat έρχεται ως απάντηση στην Uber, τη νέα υπηρεσία που έχει φτάσει στην Ελλάδα και έχει δημιουργήσει πολλές έριδες (όπως άλλωστε και σε πολλές άλλες χώρες που δραστηριοποιείται) προκαλώντας εκτός από την οργή του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) και την παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Η Uber, η οποία όμως δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμη το αθηναϊκό επιβατικό κοινό, στο πρότυπο λειτουργίας της και στις άλλες πόλεις του εξωτερικού, χρησιμοποιεί και στην Αθήνα «επιθετικές» προωθητικές προσφορές, προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο αγοράς και χρήστες. Απευθείας με το λανσάρισμά της προσέφερε για επ” αόριστο χρονικό διάστημα έκπτωση 20% ευρώ στις κούρσες κάθε χρήστη, εκπτώσεις για την πρώτη κούρσα, εκπτώσεις για τη μεταφορά από και προς εκδηλώσεις και θεάματα, εκπτώσεις σε χρήστες που θα φέρουν νέους χρήστες στην υπηρεσία κοκ.
H απάντηση της Τaxibeat στην προσφορά της Uber αφορά τους χρήστες κάρτας Visa οι οποίοι με το πάτημα ενός κουμπιού κερδίζουν χρήματα.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Ο χρήστης της εφαρμογής καταχωρεί την κάρτα του στο Taxibeat μία φορά και στη συνέχεια ταξιδεύει χωρίς να πρέπει να έχει μαζί του μετρητά, πορτοφόλι, ούτε κάν την ίδια την κάρτα. Το μόνο που χρειάζεται για να πληρώσει τη διαδρομή του είναι η συσκευή κινητού τηλεφώνου ή ταμπλέτα με την οποία έχει ήδη καλέσει Taxibeat. Μόλις ο επιβάτης ενεργοποιήσει την πιστωτική ή χρεωστική Visa κάρτα του ως τρόπο πληρωμής στην εφαρμογή, ο οδηγός του Taxibeat θα γνωρίζει ότι δεν πρέπει να ζητήσει μετρητά. Στο τέλος της διαδρομής, ο οδηγός καταχωρεί το ποσό που αναγράφεται στο ταξίμετρο μαζί με τυχόν πρόσθετα (αποσκευές, διόδια κλπ.) και η εξόφληση γίνεται ηλεκτρονικά.

Με την ασφάλεια και την ευκολία των πληρωμών με Visa, το Taxibeat επιβραβεύει όσους επιλέγουν διαδρομές με την άνεση της online πληρωμής. Σημειώνεται ότι οι οδηγοί ταξί δεν επιβαρύνονται από τη συγκεκριμένη έκπτωση, καθώς πιστώνονται κανονικά το 100% του κομίστρου της διαδρομής, ενώ η έκπτωση καλύπεται από τη Visa.

Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Visa Europe για Ελλάδα, Κύπρο & Βουλγαρία, σχολιάζει: «Στη Visa επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες θέτοντας ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και των επιχειρήσεων. Στα πλαίσια αυτά, συνεργαζόμαστε με το Taxibeat και παρέχουμε τη δυνατότητα στους επιβάτες να πληρώνουν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις με την ευκολία και την ασφάλεια που προσφέρουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές».

«Το Taxibeat λάνσαρε στην Ελλάδα την online πληρωμή του ταξί πριν έναν ακριβώς χρόνο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έκτοτε διαπιστώνουμε ότι ολοένα και περισσότεροι χρήστες της εφαρμογής αντιλαμβάνονται τα οφέλη της ηλεκτρονικής συναλλαγής. Με τη συνεργασία μας με τη Visa, δίνουμε σε όλους τους επιβάτες ταξί ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να μετακινηθούν στην πόλη με τον πιο σύχρονο τρόπο», συμπληρώνει ο Νίκος Δρανδάκης, CEO του Taxibeat.


Τι πρέπει να κάνει ο επιβάτης για να πληρώνει -20% φθηνότερα τις διαδρομές ταξί;

•Ο επιβάτης πρέπει να εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση (7.8) της εφαρμογής του Taxibeat ή νεότερή της. Η προσφορά δεν ενεργοποιείται σε προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής.
•Μόλις ο επιβάτης ανοίξει την εφαρμογή, ένα μήνυμα θα τον ενημερώσει για την προσφορά και θα του δείξει τα βήματα για σύνδεση και πληρωμή μέσω κάρτας Visa.
•Μόλις o χρήστης συνδέσει και ορίσει τη Visa του ως τρόπο πληρωμής, μπορεί να καλέσει κανονικά Taxibeat και θα πληρώνει -20% φθηνότερα τις διαδρομές του με Visa μέχρι 28/02/2015.
•Διευκρινίζεται ότι η έκπτωση δεν ισχύει για κλήσεις ταξί από υπολογιστή, ισχύει μόνο μέσω της εφαρμογής του Taxibeat για κινητές συσκευές.

Αξιολόγηση