Ντάισελμπλουμ: «Δεν επείγει το χρέος, προτεραιότητα έχει η αξιολόγηση»

Ντάισελμπλουμ: «Δεν επείγει το χρέος, προτεραιότητα έχει η αξιολόγηση»
Η συμμετοχή στην ευρωζώνη σημαίνει δεσμεύσεις και σεβασμό στους κανόνες επανέλαβε προσερχόμενος σήμερα Δευτέρα στο Eurogroup ο επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Το να είσαι μέλος του ευρώ, σημαίνει συμμόρφωση με ό,τι έχει ήδη συμφωνηθεί», είπε και επανέλαβε πως εάν η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ, πρέπει να τηρεί τις συμφωνίες.

Ερωτηθείς για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών έλαβε αποστάσεις ξεκαθαρίζοντας πως το θέμα δεν επείγει και πως θα τεθεί επί τάπητος μετά την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης.

«Πάντα λέγαμε ότι θα επανεξετάσουμε την βιωσιμότητα του χρέους μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», σημείωσε και προσέθεσε: «Έχουμε ήδη κάνει πολλά για να διευκολύνουμε τις συνθήκες για το χρέος της Ελλάδας, δεν βλέπω κάτι το κατ’ επείγον εκεί».

Στο ίδιο πλαίσιο ξεκαθάρισε πως στην ΕΕ υπάρχει σήμερα πολύ χαμηλή στήριξη σε ένα σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως «ανυπομονεί» να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. «Είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση», τόνισε.

Αξιολόγηση