Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς και οι πιο επικίνδυνες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο

Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς και οι πιο επικίνδυνες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο
Η χρονιά που μας πέρασε δεν ήταν και η καλύτερη στον τομέα των αερομεταφορών. Αεροπλάνα εξαφανίστηκαν ενώ άλλα έπεσαν προκαλώντας εκατοντάδες θανάτους. Μπορεί η Malaysia Airlines να πήρε πάνω της μεγάλο μέρος της ευθύνης, καθώς δύο από τα σοβαρότερα αεροπορικά δυστυχήματα να συνέβησαν σε δικά της αεροσκάφη, ωστόσο συνολικά ο κλάδος δέχθηκε ισχυρά πλήγματα.

Βέβαια, επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις υπάρχουν ακόμη εταιρείας που θεωρούνται ασφαλείς από έγκυρους αναλυτές. Το Airline Ratings.com, το πλέον έγκυρο σάιτ ανάλυσης και σύγκρισης των αεροπορικών εταιρειών ανά τον κόσμοέκανε έρευνα σχετικά με τις πιο ασφαλείς και τις πιο επικίνδυνες αεροπορικές εταιρίες και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

Οι 10 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρίες:

 1. Qantas
 2. Air New Zealand
 3. Cathay Pacific Airways
 4. British Airways
 5. Emirates
 6. Etihad Airways
 7. EVA Air
 8. Finnair
 9. Lufthansa
 10. Singapore Airlines

Τα κριτήρια για την κατάταξη των συγκεκριμένων εταιρειών στην κατηγορία των ασφαλών είναι οι εργοστασιακοί και κυβερνητικοί έλεγχοι, καθώς και το ιστορικό ατυχημάτων.

Οι 10ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους:

 1. Jetstar
 2. Aer Lingus
 3. Alaska Airlines
 4. Icelandair
 5. Jetblue
 6. Kulula.com
 7. Monarch Airlines
 8. Thomas Cook
 9. TUI Fly
 10. Westjet

Για τις ανάγκες της μελέτης εξετάστηκαν 449 αεροπορικές εταιρείες, εκ των οποίων οι 149 έλαβαν τα επτά -ανώτερα- αστέρια στην ασφάλεια. Πενήντα έλαβαν μόλις τρία αστέρια, ενώ υπήρξαν πέντε εταιρείες που έλαβαν μόλις ένα αστέρι. Κάτι που σημαίνει πως πρέπει να αποφεύγονται από τους επιβάτες, εκτός αν θέλουν να πραγματοποιήσουν ένα... ηρωικό ταξίδι.

Έτσι οι πιο επικίνδυνες αεροπορικές εταιρίες είναι:

 1. Nepal’s Tara Air
 2. Agni Air
 3. Nepal Airlines
 4. Kazakhstan’s SCAT Airlines
 5. Afghanistan’s Kam Air
Αξιολόγηση