Μόνο στη Βικτώρια μετανάστευσαν οκτώ χιλιάδες Ελληνες τα τελευταία πέντε χρόνια

Μόνο στη Βικτώρια μετανάστευσαν οκτώ χιλιάδες Ελληνες τα τελευταία πέντε χρόνια
Νέα πνοή στην ομογένεια της Αυστραλίας δίνει η πρόσφατη άφιξη αρκετών χιλιάδων ανθρώπων από την Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της μεγάλης κρίσης το 2010. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι και πτυχιούχοι, όπως προκύπτει από την παρουσίαση μελέτης που έκανε η Αυστραλο-ελληνική Πρόνοια της Μελβούρνης (AGWS).


Τη μελέτη, που τιτλοφορείται «Το Ταξίδι των Νέων Ελλήνων Μεταναστών στην Αυστραλία: Ευκαιρίες και Προκλήσεις» και την οποία ετοίμασε ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσίγκας, παρουσίασε στο Μεταναστευτικό Μουσείο της Μελβούρνης ο Ομοσπονδιακός υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Κέβιν 'Αντριους, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ιστορία της μετανάστευσης Ελλήνων στην Αυστραλία, που ξεκίνησε, όπως είπε, πριν 160 χρόνια και συνεχίζεται έως τις μέρες μας.
Σύμφωνα με την έρευνα της Αυστραλιανής-Ελληνικής Πρόνοιας, περίπου 6.000 Έλληνες έχουν φτάσει μόνο στην πολιτεία της Βικτώριας από το 2010, έως το τέλος του οικονομικού έτους 2012-2013 αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Εκτιμάται ότι έκτοτε έφθασαν άλλες δυο χιλιάδες. Συνολικά, δηλαδή, μόνο στην Βικτώρια εγκαταστάθηκαν οκτώ χιλιάδες Έλληνες τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως είπε ο Δρ. Τσίγκας.

Αξιολόγηση