Η απεργία των μηχανοδηγών στη Γερμανία προκαλεί χάος

Η απεργία των μηχανοδηγών στη Γερμανία προκαλεί χάος
Η κυκλοφορία των τρένων στη Γερμανία πλήττεται από σήμερα το πρωί από ιστορικών διαστάσεων απεργιακή κινητοποίηση των μηχανοδηγών της Deutsche Bahn που θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα.

Από σήμερα το πρωί οι απεργοί του συνδικάτου GDL (Gewerkschaft Deutscher Lokomotivfurher) επέκτειναν και στα επιβατικά τρένα την απεργία, η οποία ξεκίνησε χθες από τα φορτηγά. Τα προβλήματα στην κυκλοφορία των σιδηροδρόμων έπληξε την πρωινή ώρα της αιχμής τις τοπικές συνδέσεις και τον προαστιακό.

Η διεύθυνση της Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά του συνδικάτου σε διαιτητικό δικαστήριο αφού το συνδικάτο απέρριψε την πρόταση της εταιρείας να υπάρξει μεσολάβηση για συνομιλίες. Στο Βερολίνο, μόλις το εν τρίτον των δρομολογίων του προαστιακού δικτύου S-Bahn πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, δημιουργώντας μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.Το κοινό είχε ενημερωθεί για την πολυήμερη απεργία, την μεγαλύτερη εδώ και είκοσι χρόνια, ώστε να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης. Τα αιτήματα του συνδικάτου GDL αφορούν αύξηση των μισθών, μείωση του ωραρίου απασχόλησης και το δικαίωμα του συνδικάτου να διαπραγματεύεται με την Deutsche Bahn και εξ ονόματος άλλων κατηγοριών εργαζομένων και όχι μόνον των μηχανοδηγών.

Αξιολόγηση