Εγκαίνια για το νέο Αttica - Στα 18 εκατ ευρώ εκτιμάται ο τζίρος

Εγκαίνια για το νέο Αttica - Στα 18 εκατ ευρώ εκτιμάται ο τζίρος
Τις πύλες του άνοιξε χτες το νέο πολυκατάστημα του ομίλου Attica, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για επένδυση 10 εκατ. ευρώ, από ίδια κεφάλαια της εταιρίας, η οποία είναι μία από τις ελάχιστες μεγάλης κλίμακας στον χώρο του retail τα τελευταία χρόνια.


Το νέο πολυκατάστημα Attica στεγάζεται επί της οδού Τσιμισκή -σε ακίνητο που μίσθωνε η Fokas- και εκτείνεται σε 7.000 τ.μ., στα οποία θα φιλοξενηθούν είδη ένδυσης, αξεσουάρ και καλλυντικά. Στο νέο Attica θα απασχοληθούν περισσότερα από 240 άτομα, εκ των οποίων περισσότερα από 50 θα προέρχονται από τους εργαζόμενους του παλιού πολυκαταστήματος Fokas.
Το Attica της Τσιμισκή φιλοξενεί πάνω από 200 μπράντες, που έχουν τοποθετηθεί με τα νέα τους concepts και με πλήρεις συλλογές. Έχει αφιερώσει από τρεις ολόκληρους ορόφους, στη γυναικεία και ανδρική ένδυση και αξεσουάρ, ενώ στο ισόγειο κυριαρχούν αποκλειστικά τα καλλυντικά και το μεγάλο τμήμα του care lab. Ενδύματα και αξεσουάρ που βρίσκεις στα μεγάλα πολυκαταστήματα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών, στην Τσιμισκή, αλλά σε ένα μείγμα που συνδυάζει και πιο προσιτές στυλιστικές επιλογές.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκ μέρους της διοίκησης των Αττικών Πολυκαταστημάτων, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το κατάστημα δύναται να αποφέρει έσοδα της τάξης των 18 εκατ. ευρώ. Η πρόβλεψη δε για τις ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου το 2014 κάνει λόγο για κύκλο εργασιών της τάξης των 140 εκατ. ευρώ και κερδοφορία άνω των 10 εκατ. ευρώ. Ήδη στο οκτάμηνο του 2014, το κεντρικό πολυκατάστημα της Αθήνας στο City Link εμφανίζει πωλήσεις ύψους 51,5 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο στο Golden Hall παρουσίασε πωλήσεις 25,5 εκατ. ευρώ. Το υποκατάστημα στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens εμφάνισε τζίρο 1,25 εκατ. ευρώ, ενώ στη Θεσσαλονίκη, τα δύο πολυκαταστήματα εντός του εμπορικού κέντρου Mediteranean Cosmos σημείωσαν στο οκτάμηνο πωλήσεις ύψους 9,5 και 1,25 εκατ. ευρώ.
Το 2013 οι πωλήσεις των Attica είχαν ξεπεράσει τα 125 εκατ. ευρώ και η κερδοφορία κυμάνθηκε στα 7,5 εκατ., ενώ η ρευστότητα του ομίλου διαμορφωνόταν στα 50 εκατ. ευρώ με τον δανεισμό να περιορίζεται μόλις στα 9 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ