«Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού»

«Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού»
Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου στην οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche που αναφέρεται στην φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Της Έφης Καραγεώργου.

Μεταξύ των άλλων επισημαίνεται ότι: Η Ελλάδα επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο και ενώ τα τελευταία χρόνια δεν είχε ζήτηση, λόγω των απεργιών και διαδηλώσεων, τώρα είναι και πάλι δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες.

Μάλιστα όπως αναφέρει πολύ χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI Κρίστιαν Κλέμενς, οι τουριστικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο σπάνε ρεκόρ.

Μόνον η TUI, που είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας, αναμένεται να σπάσει φέτος και για πρώτη φορά το φράγμα των 400.000 τουριστών που θα μεταφέρει στην Ελλάδα.

Παρόμοια η εικόνα και στον μεγάλο ανταγωνιστή της TUI, την Τόμας Κουκ. Για τον συγκεκριμένοtour operatorηισπανική Μαγιόρκα είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός, ωστόσο ακολουθούν άμεσα Τουρκία και Ελλάδα.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την Ελλάδα, η απόλυτη τάση του καλοκαιριού στην Τόμας Κουκ είναι φέτος η Κως και η Κέρκυρα. Λόγω της ζήτησης μάλιστα ο εν λόγω όμιλος επιμήκυνε την φετινή τουριστική περίοδο κατά τρεις εβδομάδες, προσφέροντας τουριστικά πακέτα μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι φέτος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων αναμένεται 22 εκατομμύρια τουρίστες στην χώρα μας (εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια θα είναι επιβάτες κρουαζιέρες).

Επίσης η Αθήνα απέκτησε απευθείας σύνδεση με την Σανγκάη, ενώ δρομολογείται και αντίστοιχη απευθείας πτήση από το Πεκίνο.

Μόνο στην Αθήνα αναμένονται φέτος 750.000 περισσότεροι τουρίστες.

Ενώ τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου «έγραψαν» 100% πληρότητα, κάτι που είχε να συμβεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004.