“Αυλαία” για την γραμμή 4 του μετρό - Οι νέες στάσεις (Χάρτης)

“Αυλαία” για την γραμμή 4 του μετρό - Οι νέες στάσεις (Χάρτης)
Νέα γραμμή του μετρό ετοιμάζει ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο πολλές περιοχές της Αθήνας που παρουσιάζουν προβλήματα στο δίκτυο συγκοινωνίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή του σχεδίου για την νέα γραμμή 4 του μετρό. Η νέα γραμμή θα ξεκινάει από τον Ευαγγελισμό και θα εκτείνεται ως το Γαλάτσι, εξυπηρετώντας στο ενδιάμεσο πολλές περιοχές που μέχρι σήμερα παρουσίαζαν προβλήματα συγκοινωνίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή αφού έχουν ήδη διασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Newsit αναφέρει ότι από το 1 δισ. ευρώ που απαιτείται για να κατασκευαστεί το έργο, έχουν ήδη εξασφαλιστεί τα 450.000.000 ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και τα υπόλοιπα αναμένεται να εξασφαλιστούν με δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί και η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος" με τερματικό σταθμό το Λαύριο. Επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο έργο έχουν ήδη εξευρεθεί κονδύλια ύψους 150.000.000 ευρώ.

Δείτε ποιες περιοχές θα εξυπηρετεί το νέο δίκτυο του μετρό ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ