Ένας πλωτός "γίγαντας" στον Πειραιά

Ένας πλωτός "γίγαντας" στον Πειραιά
Ένα από τα μεγαλύτερα και σύγχρονα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου φιλοξενεί ο Πειραιάς εδώ και δύο μέρες.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα πλοία του κόσμου, Eugen Μaersk που ανήκει στην Δανέζικη εταιρία Maersk. Ο πλωτός "γίγαντας" έριξε άγκιρα στο λιμάνι του Πειραιά, στον Προβλήτα ΙΙΙ το πρωί του Σαββάτου, μια μέρα δηλαδή μετά τις δηλώσεις του Κινέζου πρωθυπουργού που χαρακτήριζαν τον Πειραιά ως το "Μαργαριτάρι της Μεσογείου". Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι εγκαταστάσεις του ΣΕΜΠΟ, ΣΕΠ Α.Ε. φιλοξενούν ένα τόσο μεγάλο πλοίο.

Το Eugen Maersk κατασκευάστηκε το 2008 και έχει μήκος 400 μέτρα και πλάτος 56 μέτρα. Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματά του είναι η δυνατότητά του να μεταφέρει 15.500 containers. Είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα και δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο εξελιγμένα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με δηλώσεις μέσα απο την εταιρία Maersk, "η ΣΕΠ Α.Ε. είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και ασφαλή container terminal του κόσμου. Έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδλυει σε υπερσύγχρονα και τεχνολογικά αναβαθμισμένα μηχανήματα φορτοεκφόρτωσης και στιβασίας με τα οποία, λειτουργώντας σε ένα περιβάλλον ασφαλείας, με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό πετυχαίνει παραγωγικές διαδικασίες που προσελκύουν Ναυτιλιακές εταιρίες μεταφοράς containers."

Σημειώνεται ότι η εταιρία Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) έκανε το ξεκίνημα της το 2009 και στοχεύει να μετατραπεί στον νούμερο ένα τερματικό σταθμό της Ελλάδας αφού διαθέτει υπερσύγχρονα και τεχνολογικά αναβαθμισμένα μηχανήματα φορτοεκφόρτωσης και στιβασίας.

Στη συνέχεια, δείτε φωτογραφίες του Εugen Maersk πατώντας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ