Βενιζέλος: Η έκτη δόση θα καταβληθεί εγκαίρως

Βενιζέλος: Η έκτη δόση θα καταβληθεί εγκαίρως
Παρακολουθούμε τις ταμειακές ανάγκες του κράτους. Η έκτη δόση θα καταβληθεί εγκαίρως, η τρόικα θα επανέλθει στην Αθήνα εντός των ημερών. Οι υπουργοί της κυβέρνησης θα φροντίσουν ώστε να εφαρμοστεί η εφεδρεία με απόλυτα διαφανή και θεσμικό τρόπο. Πρωταρχικός στόχος η εμφάνιση πρωτογενούς πλεονάσματος το 2012. Είναι μερικά από τα κύρια σημεία της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο, τόνισε ότι το 80% των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα θιγεί. Τόνισε πάντως ότι η περικοπή της δαπάνης για μισθούς θα φτάσει στο 20%.

Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε ότι θα αποσταλούν δύο επιστολές προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οι οποίες θα περιέχουν τις νέες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Ελλάδα. Η πρώτη θα αποσταλεί από τον πρωθυπουργό και θα περιλαμβάνει τις δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο (ο. κ. Παπανδρέου είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή) ενώ η δεύτερη θα αποσταλεί από τον κ. Βενιζέλο και θα αναλύει τα μέτρα συνολικού ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος, εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε σύγκλιση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις πραγματικές. Αναφέρθηκε στις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί τα δημόσια έσοδα λόγω της διαφοράς των αντικειμενικών αξιών από τις πραγματικές.

Ερωτηθείς για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι οι υπουργοί θα φροντίσουν ώστε να εφαρμοστεί η εφεδρεία με ενιαίο τρόπο. «Όλα θα γίνουν με απόλυτα θεσμικό και διαφανή τρόπο. Θα λάβουμε υπόψη μας την εγγύτητα προς τη σύνταξη, το επίπεδο σπουδών, την ηλικία» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.