ΑΔΕΔΥ:"Μην ψηφίσετε το χαράτσι στα ακίνητα"

ΑΔΕΔΥ:"Μην ψηφίσετε το χαράτσι στα ακίνητα"
Εκκληση να μην επικυρώσουν οι βουλευτές με την ψήφο τους, κατά την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή, τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα απευθύνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ τονίζει ότη η κυβέρνηση «με τα αλλεπάλληλα, έκτακτα... και βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων οδηγεί σε απελπισία εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.
Συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, επισημαίνει ότι βρέθηκαν από το πρώτο κι όλας μνημόνιο στο στόχαστρο κυβέρνησης και τρόικας και έχουν ήδη υποστεί μειώσεις του εισοδήματός τους κατά 40%, ενώ σήμερα βρίσκονται, όπως αναφέρει, μπροστά σε νέες δραματικές μειώσεις αποδοχών, μέσω της εφαρμογής ενός «μισθολογίου-φτωχολόγιου», καθώς και μπροστά σε απολύσεις ακόμα και μονίμου προσωπικού. «Δηλώνουμε ότι αδυνατούμε, πλέον, να πληρώσουμε το νέο, έκτακτο, χαράτσι, που με αυταρχικό τρόπο επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα», υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ.