Τεχνολογία: Απο το 2020 (και βλέπουμε) η άνοδος πωλήσεων

Σε φάση σταθεροποίησης μπαίνει η παγκόσμια αγορά συσκευών το 2019, σύμφωνα με μελέτη της Gartner, με τα σημάδια ανάπτυξης, για ορισμένες κατηγορίες, να εμφανίζονται από το 2020.

Τεχνολογία: Απο το 2020 (και βλέπουμε) η άνοδος πωλήσεων

Οι πωλήσεις συσκευών (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets και κινητά τηλέφωνα), αναμένεται να κινηθούν σε επίπεδα ανάλογα με αυτά του 2018, ενώ, έως το 2021, η εικόνα της αγοράς δεν δείχνει άνοδο. Οι πωλήσεις συσκευών παγκοσμίως θα φτάσουν φέτος τα 2,2 δισ. τεμάχια.

Από τα επιμέρους τμήματα της αγοράς, αυτό των ηλεκτρονικών υπολογιστών θα βρεθεί και το 2019 σε καθοδική πορεία. “Η αγορά βρίσκεται για όγδοη συνεχή χρονιά σε αδιέξοδο. Οι καταναλωτές αποσύρουν μεν όλο και περισσότερο τους υπολογιστές τους, αλλά δεν τους αντικαθιστούν”, αναφέρουν οι αναλυτές της Gartner.

Οριακά αρνητικό θα είναι το 2019 το πρόσημο στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, η οποία, κατά τους αναλυτές, θα επανέλθει σε θετικό έδαφος το 2020. "Οι χρήστες έχουν φθάσει σε ένα όριο, όσον αφορά στις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές", σημειώνει η Gartner. Ωστόσο, οι αναλυτές της προβλέπουν ότι το 2020, η αγορά κινητής τηλεφωνίας θα επιστρέψει στην ανάπτυξη, με αύξηση των πωλήσεων κατά 1,2% έναντι του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ