Ποιοι θα πάρουν επιδότηση για γρήγορο ίντερνετ

Ποιοι θα πάρουν επιδότηση για γρήγορο ίντερνετ

Τέθηκε σε ισχύ με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά και του υπουργού Παιδείας Κων. Γαβρόγλου η δράση «Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας», συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, που αποσκοπεί στην αύξηση της ζήτησης για υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας από ιδιώτες μέσω παροχής κουπονιού voucher.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι όλοι οι πολίτες (φυσικά πρόσωπα περιλαμβανομένων και των επιτηδευματιών), υπό συγκεκριμένα κριτήρια, που επιθυμούν να αποκτήσουν μια SFΒΒ_Υπηρεσία (1 play, double play, triple play κτλ) σε οποιαδήποτε από τις περιοχές όπου αυτή προσφέρεται.

Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μέσω ενός και μόνο κουπονιού (ηλεκτρονικό ή / και εκτυπώσιμο), μία SFΒΒ_Υπηρεσία εκ των δημοσιευμένων και εγκεκριμένων προσφορών των τηλεπικοινωνιακών παροχών, που έχουν πιστοποιηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα της δράσης.

Αναλυτικότερα, αποκτούν διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας, με επιδότηση 13 ευρώ το μήνα, για διάστημα 24 μηνών και εφάπαξ σύνδεση, με επιδότηση του κόστους (48 ευρώ).

Η αξία του κουπονιού που θα λαμβάνουν νοικοκυριά και επαγγελματίες θα ανέρχεται, δηλαδή, σε 360 ευρώ, με το συνολικό ύψος του προγράμματος στα 50 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ